Image default
BIH BIZNIS

Javni poziv: Radnici iz BiH će imati priliku za usavršavanjem u Njemačkoj

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u suradnji sa zavodima za zapošljavanje FBiH, RS-a i Brčko distrikta BiH, te njemačke Savezne agencije za rad i Udruženjem njemačkih zanatlija, raspisali su javni poziv u okviru projekta Zanati nude budućnost.

Projekt će biti otvoren do kraja godine, a njime je predviđeno povećanje kompetencija na tržištu rada za ukupno 120 kandidata kroz regrutaciju, dokvalifikaciju i integraciju kvalificiranih radnika u Njemačkoj za zanatska zanimanja za vrijeme trajanja projekta.

Iz Agencije je priopćeno da je ovaj projekt izvanredna prilika za radnike iz BiH da steknu suvremena znanja i vještine u skladu sa njemačkim obrazovnim i stručnim standardima, naglašavajući da se kandidati nakon stjecanja potrebnih znanja i vještina vraćaju u BiH kako bi ih mogli prenijeti na domaće tržište rada.

Projekt je otvoren za zanimanja i kvalifikacije električara, metalostrugara i instalatera za sanitarije, grijanje i klimatizaciju.

U projektu je osigurano besplatno učenje njemačkog jezika u Goethe Institutu, iznos od 780 KM za troškove smještaja, hrane i zdravstvenog osiguranja za vrijeme tečaja jezika i dokvalifikaciju uz rad u Njemačkoj radi dobivanja njemačke diplome, navodi se u priopćenju Agencije.