Image default
OSTALI SPORTOVI

“Očekivali smo veću financijsku podršku”

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se na Ilidži priprema za nastup na Europskom prvenstvu gdje će naše u grupi A igrati sa Srbijom, te selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić naglasio je na konferenciji za medije da je Savez osigurao uvjete za kvalitetne pripreme bh. odbojkašica, ali da se cijeli proces odvija u otežanim okolnostima.

 – Očekivao sam daleko veću financijsku podršku institucija, neki su nam dali podršku, ali to je zasad nedovoljno i lako se može desiti da ne otputujemo na Europsko prvenstvo, kazao je Alija Fatić.

Izbornik BiH Stevan Ljubičić objašnjava da su odbojkašice BiH već punu nedjelju u pogonu, ali da trenutno trenira samo 15 djevojaka, te da je ekipa deficitarna na poziciji primača servisa.

– Razmatramo da priključimo nekog sa šireg popisa reprezentacije zbog kvalitetnijih priprema. Cilj je da se što bolje pripremo, atmosfera je odlična u ekipi i moram pohvaliti sve igračice zbog zalaganja i požrtvovanosti. Ovo je bitan period za sve nas, ne trebam napominjati važnost Europskog prvenstva. Imamo sve uvjete u Sarajevu. Pripreme teku u najboljem redu, povreda nema što je najvažnije, kazao je Ljubičić i dodao da će se selekcija BiH pripremati na Ilidži do 17. kolovoza kada putuje u Beograd. R.Š.