Image default
RUKOMET

Skauti u pripremu sa nekoliko igračkih promjena i novim izazovom u Europi

Struka ljubuškog Izviđača je prozivkom igrača u ponedjeljak počela pripreme za novu rukometnu sezonu u kojoj će Skauti nastupati i u Europi poslije osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Rukometaši su jučer imali testiranja fizičke spreme poslije mjesec i pol dana pauze, a sad ih očekuju pripreme.

Ekipa je ostala bez nekoliko nositelja iz prošle sezone pošto su klub napustili Dragan Šoljić, Stjepan Jozinović i Ante Grbavac koji su prešli u španjolske klubove, Stipe Pavlović će u Austriju, a Ivan Miličević u Švicarsku. Na prozivci se nisu pojavili ni Matej Mandić i Miloš Kos koji se s reprezentacijom Hrvatske, odnosno Srbije, pripremaju za kadetsko Europsko prvenstvo.

Novi članovi kluba su mladi i perspektivni crnogorski vratar Haris Suljević (20 godina), lijevo krilo, Čitlučanin, Marijan Šaravnja (22 godine) koji je stigao iz Sloge (Gornji Vakuf – Uskoplje), bombarder iz Visokog, desni vanjski Berin Keso (19.godina) i desno krilo/desni vanjski iz Čapljine Josip Buntić (22 godine).

Trener Toni Čolina je prvoj momčadi priključio Zlatka Ševu, Ivana Dedića, Josipa Šimića, Patrika Pavičića i Juru Bubalu članove Izviđačeve selekcije 2004./2005. godište, koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka BiH u svojoj konkurenciji.

Pripreme će biti obavljene na ljubuškim sportskim terenima (Gradska sportska dvorana, Fitnes centar, Stadion Babovac i trim staza Bajer). Kako je izložio trener Čolina, prvi tjedan akcent rada je na tjelesnoj spremi i tehnici. Drugi tjedan raditi će se na taktici, ali u fokusu će i dalje biti rad na tjelesnoj spremi. Treći tjedan ponovno je u prvom planu fizička sprema, ali i taktika i tehnika.

Nakon toga slijede dva turnira, Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju od 17. do 21. 8. i Memorijalnog turnira “Edhem Edo Sirćo” u Visokom od 27. do 29. 8.

U planu je također i jedan susret s kadetskom reprezentacijom BiH (3. 8.) koja će se pripremati u Ljubuškom i utakmica 4. 9. u Kaštelima.

Premijer liga kreće 11. 9. , a ove godine pred Skautima su i utakmice EHF European Cupa. Prva utakmica 2. kola igra se 16/17. listopada u Ljubuškom, a uzvrat se igra 23/24. listopada 2021.godine na terenu pobjednika susreta 1. kola između Dukle (Češka)/Pylea (Grčka). J.S.