Image default
DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Odgoda derbija razbila ritam, ali spremni su za Koševo

Zrinjski jedini od premijerligaša prošlog tjedna nije igrao natjecateljsku utakmicu, a to je nesumnjivo otežalo misiju što bržeg ulaska u ritam na startu prvenstva, kada posebno Plemići imaju žestok raspored. Trener Sergej Jakirović iz dvaju je prijateljskih ogleda izvukao maksimum, nada se – dovoljno za dobru predstavu na Koševu idućeg vikenda.

Umjesto odgođenog Mostarskog derbija, Zrinjski je za vikend odradio prijateljski duel sa Tomislavom i porazio ga 4:0. U redu, bilo je uvjerljivo, obradovao je novi, četvrti pogodak Madžida Šošića u tri utakmice, ali da je to bila utakmica natjecateljskog intenziteta – nije. Odgoda derbija nije najbolje sjela Plemićima koji zapravo nisu ni mogli nego prihvatiti odluku Saveza – jer Velež je na vrijeme podnio zahtjev, osam dana prije prvotnog termina utakmice. To što Savez odgode dijeli šakom i kapom, to je neka druga priča… priča koju bi trebalo usporediti sa primjerom HNL-a gdje su također svi svojevremeno odgađali kad im je zatrebalo i nije, nakon čega je HNS donio odluku da klubovi mogu dobiti jednu odgodu u kvalifikacijskim rundama, a drugu u skupinama…

– Tako je kako je. Da, razbilo nam je to ritam, jer gađaš tu neku formu na početku prvenstva i onda dođe odgoda, rekao nam je šef struke Sergej Jakirović pa pogledao još jednom preko ramena, prema Pecari, gdje je Zrinjski na startu prvenstva odigrao bez golova.

– Na Pecari smo imali taj novi momenat u vidu povratka navijača na tribine, vidjela se ta promjena i na terenu. Što se rezultata tiče, možda možemo žaliti za tri boda, ali imali su i oni onu gredu… najvažnije je da smo pokazali kakvi trebamo biti.

Zatim je trebao biti odigran taj duel kontra Veleža, ali nije… uskočio je Tomislav.  

– Puno lakša utakmica od prvenstvenih, ali vidjeli smo neke stvari koje smo željeli vidjeti. Kako su nam krila Škrijelj i Šipovac ozlijeđena, protiv Tomislava se dobro bilo uvjeriti da Bašić i Gadžo mogu baš dominirati na tim pozicijama… dobro je bilo vidjeti da je Šošić učinkovit, mada mu treba vremena da se prilagodi, a gledali smo i te U21 igrače na koje moramo pripaziti zbog tog novog pravila o zaštićenom godištu… Mislim da smo spremni za 90 minuta na Koševu, a vjerujem da nam i zamjene mogu donijeti nešto, naglasio je šef Plemstva.

A na Koševu će čekati Sarajevo koje je u drugom kolu ostvarilo prvu pobjedu sezone, otvorenom razočaravajućim dvomečom protiv moldavskog Milsamija i domaćim porazom od Tuzle.

– Gledao sam Sarajevo u Posušju. Jako teško vrijeme, a oni su pragmatično dobili – došli po bodove bez da ostave neki poseban dojam, ocijenio je Jakirović pa pogledao prema nadolazećem vikendu: Dva puta smo dok sam ja tu igrali na Koševu. Ono što ja znam, to su uvijek 50-50 utakmice. Derbi u koji ćemo i jedni i drugi ući opreznije, čekat će se greška protivnika… Naš je cilj u prvih pet kola, u kojima nas čekaju derbi do derbija, uzeti nešto, ili sve.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

Marinović: Očekivali smo drukčiji sastav Zrinjskog

urednik

PL: Željo Pod Bijelim brijegom zaustavio pobjednički niz Plemića

urednik

PL: Bh. travnjaci i dalje u divljini

urednik