Image default
LOKALNO

Besplatni udžbenici za sve osnovce u ZHŽ

Učenici svih razreda osnovne škole na području ZHŽ u idućoj školskoj godini će imati osigurane besplatne udžbenike, navode iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Projekt besplatnih udžbenika je započeo 2018. godine kada su udžbenici dodijeljeni učenicima prvih razreda.

U školskoj 2019./2020. su osigurana sredstva za udžbenike iz Vlade ZHŽ za učenike do petog razreda, a u protekloj godini za šeste i sedme razrede.

Od školske godine 2021./2022. učenici 8. i 9. razreda će također imati besplatne udžbenike tako da roditelji učenika osnovnih razreda imaju od ove jeseni još jednu financijsku olakšicu kada je opremanje djece za školu u pitanju.

I dok Vlada Zapadnohercegovačke županije osigurava besplatne učenike svim osnovcima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije do sada je davala samo torbe i školski pribor za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

Ove školske godine po prvi put u Mostaru prvašiće će u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici koje osigurava Grad Mostar.

Pomoć u nabavci knjiga općine u HNŽ-u uglavnom daju učenicima prvih razreda osnovnih škola, jedino Općina Neum osigurava sredstva za besplatne udžbenike za djecu do 5. razreda osnovne škole.