Image default
BIH

Jedna osoba preminula, tri povrijeđene u dvije nesreće u Žepču

 U saobraćajnoj nesreći koja se oko 15.50 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Donja Golubinja, općina Žepče, po život teške povrede zadobio je vozač „Pasata“, koji je i preminuo u 16.20 sati na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica (KBZ)- potvrdio je Feni dežurni operativni službenik Minisatrstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U nesreći su sudjelovali putničko vozilo „Pasat“, registarskih oznaka T50-E-656, i teretno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka M83-K-414.

 -U putničkom vozilu su bila dva lica iz Donje Golubinje- muškarac A.F. (rođen 1952.) i žena A. F. (r. 1956.), koja je supruga preminulog.

Žena je, kao i vozač „Mercedesa“, također prevezena u KBZ, ali nemamo informaciju kakav je stepen njihovih povreda. Vozač „Pasata“ je, uslijed povreda preminuo- rekao je dežurni operativni službenik MUP-a ZDK.

Na izlazu iz Žepča na magistralni put M-17, u ulici Zenički put, putničko vozilo marke „Audi“ i registarskih oznaka K74-E-694, oko 18.20 sati udarilo je u zaštitnu ogradu, a žena koja je bila za upravljačem vozila prevezena je u Dom zdravlja Žepče.

-Vjerovatno se radi o lakšoj povredi, ali pouzdane podatke o stepenu povrede još uvijek nemamo- rekao je dežurni operativni službenik MUP-a ZDK.