Image default
DNEVNI

Komšić se smjestio u Tivtu naspram Radončićevog Porte Montenegra

Turistička sezona na Jadranskom moru polako jenjava. Posljedne dane vrelog kolovoza član Predsjedništva BiH Željko Komšić je proveo (možda je još koji dan tamo) u Boko-kotorskom zaljevu, točnije na području Tivta.

To su otkrili mještani tog lijepog gradića smještenog na pravcu između Kotora i Budve koji još od prije rata ima zračnu luku.

Napravljena je za strane turiste, ali i za tadašnjeg suverena bivše zajedničke države Josipa Broza Tita koji je, između ostalog, obožavao vile i lude provode po plavome Jadranu.

Naravno, drug Željko je daleko skromniji i ponizniji, pa zasigurno nije koristio pistu u Tivtu, ali je u to ljetovalište došao pod punom kopnenom spremom.

15 minuta od Radončića

Očevici tvrde da su u njegovom objektu i u dvorištu vidjeli nekoliko snažnih muških osoba, pretpostavljaju da su to tjelohranitelji. Već prvih dana u Komšićevu “čast” je povelika kuća higijenski pročešljana, a u dvorištu se štucovalo drveće i cvijeće.

Nije nikakvo čudo što je Željko Komšić u visokom luku zaobišao hrvatsko primorje. On se odavno ‘zavadio’ s ‘lijepom našom’, a poglavito s jugom Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

Vjerojatno i zbog straha od neugodnosti u Dalmaciji, u Istri bi nekako i mogao proći neokrznut, Komšić se odlučio za crnogorsku obalu. Nije čak želio niti vidjeti kinesko remek-djelo, senzacionalnu konturu građevine koja spaja Komarnu i prelijepi otok Pelješac.

Zanimljivo je da se Željko Komšić smjestio naspram Porto Montenegra, fantastičnog luksuznoga aratmanskoga zdanja, kojega uspoređuju s investicijama u Dubaiju, u kojem svoju rezidenciju ima čelnik SBB-a i savjetnik u Avazu Fahrudin Radončić.

Dijeli ih tek kojih 15-tak minuta vožnje, ali nije poznato da li se Radončić baš ovih dana nalazi u rodnoj zemlji.

Koliko voli Crnu Goru Fahro svakodnevno dokazuje svjom kampanjom u medijskome carstvu i ‘guranjem’ Bošnjaka tankoga džepa ali željnih sunca i slane vode prema jugu Montenegra, Baru i Ulcinju. Tako je baš ovih dana preko noči iskopana dvokilometarska plaža u Sutomoru nadomak čuvene luke Bar.

Ljetovanje

Nije bitno što mrcvarenje po gudurama i užarenom izraubanom asfaltu traje vječnost, prevažno je da se tamo može doći istom trasom kuda je vjerojatno projurio i Željko Komšić, preko Trebinja i Foče pa onda Herceg Novoga Kotora, Tivta i Budve.

-Dolaskom u Sutomore osjeti se da je korona harala i u komšijskoj zemlji. Ukoliko ste ranijih godina dolazili u ovo mjesto, primijetit ćete da su neki marketi, pekare i kafane stavili ključ u bravu. Treba reći da su i cijene pojedinih usluga malo više u odnosu na godine prije pandemije. Apartman za dvije osobe platit ćete od 25 do 40 eura u zavisnosti od blizine plaže i uređenosti apartmana, ali i činjenice jeste li ‘stari’ gosti. Za ‘stare’ goste i cijene su ‘stare’. Za one plićeg džepa i koji su spremni na tabananje do plaže, na magistrali se krevet može naći za svega 10 eura. Plaža duga gotovo dva kilometra, piše Avaz.

Koliko je Željko Komšić platio svoje i ljetovanje višečlane pratnje, čijim je vozilom putovao ili ga je možda ugostio neki prijatelj, kao primjerice hrvatskog ministra financija Zdravka Marića na jahtama, ostat će, barem jedno vrijeme, misterija za domaću javnost. J. S.