Image default
DNEVNI NOGOMET

Zrinjski – Velež: Kroz što je prošao kadar na obje strane?

Jasno, da bi dobili novu, svježiju sliku odnosa snaga mostarskih rivala, morali bi u obzir uzeti i promjene u kadru. A u Zrinjskom su one u odnosu na prošlu sezonu bile puno veće. 

Čak petnaest novih igrača doveo je Zrinjski od kraja prošle sezone, a zaključno sa Ivanom Jukićem koji je uskočio u vezu, gdje se skrasilo ukupno sedam novih imena. S druge strane, Veležu je nakon prošle sezone pristupilo osam novih igrača. Zrinjski je i napustilo puno više igrača, tako da je tvrdnja da je kadar Plemića pretrpio značajnije promjene – na mjestu. Po rezultatima i formi Zrinjskog, djeluje kao da su promjene u ovoj usporedbi bolja stvar od konstante, od činjenice da je Velež s trenutnim kadrom dobio klapu koja je duže vrijeme na okupu. Ali vidjet ćemo – ove srijede – ali i u nastavku sezone.

Zrinjski proljetos i sada

Varvodić – Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić – Trebotić, Zlomislić – Todorović, Bilbija, Juranović – Mašić. Bio je to sastav Zrinjskog koji je u svibnju Pod Bijelim brijegom odigrao 1:1 s Veležom. Tičinović, Ljubić i Škrbić ušli su s klupe. S obzirom na promjene kroz koje je Zrinjski prošao otada, zapravo se sastav koji ove srijede krene protiv Rođenih i ne bi trebao drastično razlikovati. Da, nema više Varvodića, Todorovića i Trebotića, koji čine samo jedan mali dio popisa onih koji su između dvije sezone napustili Plemiće, ali svi ostali su tu i konkurirat će za startnu postavu… a ona je u zadnjem nastupu Plemića, ove subote u Trebinju, izgledala ovako: Kukić – Bekić, Jakovljević, Barišić, Ćorluka – Zlomislić, Kamenar – Juranović, Šošić, Šipovac – Bilbija. Nije to kontra Leotara bio najjači tim, barem ne na papiru – jer nisu krenuli standardni starteri Savić, Malekinušić, Bašić. Ali svejedno je bio ozbiljan, što pokazuje da Zrinjski ima širinu, da struka na svakoj poziciji ima barem dva rješenja i to je sigurna jedna prednost u odnosu na Velež koji je na tom planu skučeniji.

Velež proljetos i sada

Bogadanović – Ferreyra, Zvonić, Zeljković, Ćosić – Hasanović, Pršeš – Radovac, Brandao, Vehabović – Georgijević. To je bila početna postava Veleža u posljednjem odmjeravanju snaga kontra Zrinjskog. Kada danas pogledate roster i sastav, već na prvu je vidljivo da Velež kao ekipa nije pretrpio velike promjene. Da je kojim slučajem ostao Georgijević, Dudić bi, što zvuči možda čudno, mogao izvesti istu postavu, jer su svi ostali igrači su tu. Međutim i da jeste tu, Georgijević, sastav koji će krenuti u srijedu teško da će biti identičan. Iz više razloga. Jer se kroz drugi dio prošle i dosadašnjem dijelu ove sezone na poziciji desnog beka ustalio Ovčina. Također tu je i pravo o dva igrača do 21 godine, pa je jedno mjesto u takvoj situaciji rezervirano za Dejanovića, a drugi bi trebalo biti Salčina koji ima iskustva igranja protiv Zrinjskog – kao član Sarajeva. Salčina smo u susretu protiv Leotara vidjeli u jednoj novoj ulozi iza dvojice najisturenijih Georgijevića i Zubanovića i čini se kako mu ta pozicija poprilično odgovara. Sada je tu Zajmović pa Dudić ima prostora za manevar posebno iza njegovih leđa. Naravno, sve ovisi o tome u kojoj će se formaciji Velež naći. Hoće li recimo starter biti Pršeš čiji je glavni zadatak usporavanje, zaustavljanje protivničkih napada, što isto vrijedi za Hasanovića. Međutim, ako se Velež želi nametnuti kroz posjed, neće biti previše prostora za defanzivce – onda će puno više prema naprijed morati dati Radovac, Vehabović, Salčić, možda čak i Anđušić kojeg uopće nije bilo u posljednjem duelu ove dvije ekipe. Gledajući imena, Velež sigurno nije puno toga izgubio u odnosu na prošlu sezonu i posljednji duel protiv Zrinjskog. Jedan dio igrača je sada već iskusniji za jednu godinu, dok se na klupi mogu naći igrači koji bi bez problema mogli biti i starteri. F. I./ S. N.

VEZANO

FK Velež: Dudić vjeruje da će večeras protiv Colerainea ključ biti posjed

urednik

Velež: Prekid niza od pet utakmica bez pobjede traže na Pecari

urednik

FKS: Definitivno na tragu Plemića

urednik