Image default
DNEVNI RUKOMET

FALJIĆ: Na ovako nešto nismo navikli u BiH, razlika je ogromna

Jedan od dvojice bosanskohercegovačkih rukometnih reprezentativaca koji je ovog ljeta pronašao svoje mjesto u igračkom kadru Zagreba, kluba koji je redovit sudionik Lige prvaka, je pivot Adin Faljić (rođen 30. siječnja 2000. godine), doskora član matične Krivaje iz Zavidovića.

Obrvan ga odveo

Nastupao je za mlađe selekcije BiH, a vrtoglav uspon kreće pozivom Ivice Obrvana u seniorski tim, potom i Zagreb kojeg također vodi izbornik BiH.

 – Na tom okupljanju izbornik Obrvan je prepoznao moje kvalitete i pitao jesam li zainteresiran da budem član PPD Zagreba. S obzirom, da sam dijete koje je odraslo u jednom maloj sredini kao što su Zavidovići i kojem je tada Zagreb bio nešto daleko, možda čak i nedostižno, u meni se probudila velika zainteresiranost i uzbuđenje. Potom me je gosp. Obrvan spojio sa glavnim ljudima kluba i tako je moja priča kao igrača PPD Zagreba započela, ispričao je Adin Faljić te dodao o potpisanom ugovoru na tri godine:

 – Smatram da je ovaj transfer veoma značajan za mene jer je Zagreb takav klub da jednom mladom igraču pruža sve moguće za njegov dalji napredak i stasavanje u kompletnog igrača. Također, smatram da je ovo jedan od najboljih pa čak i najbolji razvojni klub u regiji.

Ivica Obrvan

Period dokazivanja

Njegovi dosadašnji dojmovi o klubu su samo pozitivni.

 – Na prvu vam sve izgleda nevjerojatno i konstantno se u vama stvara “wow” efekat jer uvjeti koji vam se pružaju su oni koje ste mogli samo sanjati. Na vama je samo da trenirate, a ono sve ostalo je omogućeno. Ovo je nešto na što nismo navikli u bosanskohercegovačkim klubovima i razlika je ogromna, nekoliko razina iznad, ističe bh. reprezentativac.

Pred njim je sad puno izazova.

 – Meni je u cilju prvo da se što bolje dokažem i ako Bog da izborim za svoje mjesto. Ekipa je takva da nijednom europskom klubu neće biti lako da se nosi sa nama, pogotovo kada u svojim redovima imate igrače kao što su Musa, Čupić, Gojun, Ivić… Smatram da bi trebali ostvariti zavidne rezultate kako u SEHA ligi, što smo i dokazali osvojivši drugo mjesto u Zadru, pa tako i u Ligi prvaka, kaže Faljić.

U posljednje vrijeme je morao pauzirati radi povrede stopala koja međutim nije teže prirode i već je u laganom pogonu. Prednost mu je i ta što radi s Obrvanom koji mu je mentor i u A timu BiH.

 – Velika je čast raditi sa izbornikom Obrvanom jer je to čovjek iza koga je dugogodišnja trenerska karijera i koji zna što radi. Prema nama se prvo ophodi kao otac pa tek onda u ovom službenom dijelu kao naš trener. Smatram da je to čovjek od kojeg se mnogo šta može naučiti i koji će se potruditi da izvuče ono najbolje iz vas, zaključio je Adin Faljić.

Edin Klis

Uz Klisa je lakše

Olakšavajuća okolnost je svakako činjenica da uz sebe ima i suigrača iz Krivaje, Edina Klisa.

 – Nije nam trebalo dugo da se naviknemo na grad, okruženje itd. Suigrači su nas odlično prihvatili, stvorili smo fine i korektne odnose sa njima, tako da je sam proces navikavanja bio dosta lakši od očekivanog. Mnogo je lakše uz Edina, jer pokraj sebe imate nekoga kome 100 posto možete vjerovati i u potpunosti se osloniti na njega bez bilo kakvog ustručavanja. Također, ovo nam je dobro došlo da očvrsnemo naše prijateljstvo koje traje od osnovne škole.

Ciljevi sa Zmajevima

Ciljevi i ambicije sa reprezentacijom?

 – Cilj mi je da učvrstim svoje mjesto u reprezentaciji i da postanem standardni član seniorske reprezentacije naše zemlje. Nadam se da ću ako Bog da biti u sastavu ekipe koja će otputovati na EP i iskreno se nadam da će naša reprezentacija na tom prvenstvu ostvariti zapažen rezultat vrijedan hvale.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]