Image default
ZVIJEZDE

Poznata američka glumica tvrdi da su je u Hrvatskoj napali neonacisti

Američka glumica Gabrielle Union (48) prije dvije godine posjetila je Dubrovnik, zajedno s kolegicom, Jessicom Albom gdje je promovirala novu kriminalističku seriju ‘LA's Finest’.

Iako je 2019. ustvrdila da ju je oduševio Dubrovnik, pogotovo iz razloga što je veliki obožavatelj serije ‘Igre prijestolja’, u novim memoarima otkriva da joj se prilikom posjeta hrvatskoj obali dogodio vrlo neugodan rasistički incident, zbog kojega je i danas uhvati jeza, prenosi časopis People.

U memoarima ‘Imaš li nešto jače?’ opisala je posjet jednom klubu u Dubrovniku za koji su ona i njezini prijatelji mislili da je orijentiran na gay populaciju. Htjeli su popiti piće, no kada su se osvrnuli oko sebe shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.

– Nikada ranije nisam iskusila toliku količinu mržnje i prijetnju fizičkim nasiljem, prisjetila se Union, ustvrdivši da ih je skupina neonacista slijedila niz ulicu dok su odlazili.

– Jako smo bili potreseni. Od straha i adrenalina svi smo zanijemili, napisala je.

Uznemirujući i traumatični susret koji se, kako tvrdi, dogodio u Hrvatskoj nije jedini koji je američka glumica doživjela.

– Događaju se mikroagresije, ali i žestoki napadi. To znači biti osoba drugačije boje kože u našoj zemlji, pojasnila je Union.

– Mi mislimo da smo postrasističko društvo, ali to nije tako. I to je jako razočaravajuće. Mislim da ljudi ne razumiju nasilje koje dolazi s rasizmom, ustvrdila je.

Gabrielle Union je u memoarima istaknula da Hollywood čeka dugačak put kada su u pitanju sveprisutne i uznemirujuće rasne nejednakosti i rasističke uvrede, ukazavši tek na činjenicu da su prošle godine ukinute brojne TV serije s crncima u glavnim ulogama.

Gabrielle Union je u braku s Dwyaneom Wadeom, bivšim košarkašem Miami Heata, s kojim ima kćerkicu Kaaviju James. Hrvatski gledatelji ju pamte po ulogama u filmovima ‘Loši dečki 2’, ‘Bring It On’, ‘Ona je sve to’ i ‘10 razloga zašto te mrzim’, objavio je Jutarnji.hr.