Image default
OSTALI SPORTOVI

Boksač Manny Pacquiao kandidat na predsjedničkim izbornima na Filipinima

Filipinski boksač Manny Pacquiao nominiran je kao kandidat filipinske vladajuće stranke za predsjedničke izbore 2022. , objavio je njegov bliski suradnik senator Aquilino “Koko” Pimentel III.

Pacquiaoa, koji je trenutačno senator, nominirali su saveznici njegove PDP-Laban stranke na svojoj nacionalnoj skupštini nekoliko dana nakon što je druga stranka nominirala aktualnog predsjendika Rodriga Dutertea.

Pacquiao je prihvatio nominaciju, javlja agencija Reuters.

On je prvi boksač koji je postao svjetski prvak u osam različitih boksačkih težinskih kategorija, a u karijeri ima omjer od 62 pobjede, sedam poraza i dva remija. Zadnji naslov svjetskog prvaka osvojio je 2019. u velter kategoriji u dobi od 40 godina.

U možda i posljednjoj borbi karijere u kolovozu poražen je od Yordenisa Ugasa jednoglasnom sudačkom odlukom (115:113, 116:112, 116:112).

Nosio je filipinsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine iako nije na njima ni nastupao. To je bila ideja tadašnje filipinske predsjednice Glorije Macapagal-Arroyo. U svibnju 2010. godine, Pacquiao je izabran u Zastupnički dom Filipina