Image default
DNEVNI

Šarović: Dodik neka govori u svoje ime

Ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju Parlamentarne skupštine BiH tako da niko nije ovlašten da govori uime svih parlamentarnih stranka i njihovih klubova, pa ni uime SDS-a koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno.

Kazao je ovo predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjavu  člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

– Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7. 000 državnih službenika i uposlenika koji rade u  institucijama BiH  i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo – naveo je Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

– Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca, ali ne i institucija, su parcijalna i nedovoljno utemeljena – kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.