Image default
LOKALNO

UWC Mostar obilježava Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta

“Put oko svijeta za 80 minuta” naziv je tradicionalnog događaja kojim će učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u utorak, 21. rujna obilježiti Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Građanima Mostara predstavit će svoje zemlje, tradicije i kulture, a posjetitelji će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 60 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi. 

Učenici su pripremili i izložbu fotografija učenika Koledža i Gimnazije Mostar pod nazivom “Reimagining Tomorrow”, a pod mentorstvom akademskog slikara i profesora likovne umjetnosti Saše Šantića.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta, kao i 15. godišnjice postojanja Koledža u Mostaru, UWC Mostar će ugostiti i predstavnike međunarodnih institucija, te dugogodišnje suradnike te obrazovne institucije.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španjolskom trgu u Mostaru u 17 sati.

Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta obilježava se 21. rujna u 18 zemalja svijeta.

UWC Mostar osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta.

U 15 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire, priopćeno je iz UWC Mostar.