Image default
DNEVNI MUZIKA

Preminula Marina Tucaković

Najpoznatiji muzički tekstopisac u regionu Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini, potvrdio je za Telegraf.rs njen suprug, Aleksandar Radulović Futa.

“Istina je. Nemojte ništa da me pitate. Hvala vam na razumjevanju”, rekao je Futa.

Nakon nekolicine ohrabrujućih vijesti u posljednje vrijeme, da njeno zdravstveno stanje ide nabolje, uslijedila je ipak ona najtužnija – Marina nije uspjela da se izbori.

Da nešto u posljednje vrijeme nije u redu kada je riječ o njenom zdravlju i oporavku, prvo je na svom Twitter profilu saopštio njen sin Milan Laća Radulović, koji je 14. rujna napisao sljedeću poruku:

“POMOĆ!!! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u 2, što može biti kasno. U kovid legla ne želi da ide. Da li neko ima broj stručnog lica koje bi moglo da je posluša što je pre moguće. Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite u DM. Hvala vam.”

Nakon toga je prvo primljena u bolnicu, a onda i priključena na respirator.

Marina je napisala brojne hitove najvećim zvijezdama s muzičke scene bivše Jugoslavije.

Njen život su obilježili brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operirana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko tisuća pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere.

“Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odnijela i gripa, a posebno ovakvo nešto”, rekao je prije dva dana za srpske medije profesor Peđa Savić iz KBC-a Dragiša Mišović.

Rođena je 4. studenog 1953. godine u Beogradu. Već s devetnaest godina počela je pisati glazbene tekstove, najprije za izvođače popa i rocka, a potom i za folk pjevače.

Prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine kada je za pop grupu Zana napisala pjesmu Dodirni mi kolena. Od tada je svojim tekstovima pridonijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda poput Gorana Bregovića, Severine, Zdravka Čolića, Lepa Brene, Željka Joksimovića, Nede Ukraden i drugih.

Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesma su Oliver Dragojevič, Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas i brojni drugi. Evo samo nekih od tih pjesama.