Image default
DNEVNI NOGOMET

Reprezentacija: Petev nahvalio Ukrajince

A reprezentativci Bosne i Hercegovine iduće će dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima sa Kazahstanom 9. 10. i Ukrajinom 12.10.

Izbornik Ivajlo Petev na današnjoj je press konferenciji u prostorijama NS BiH u Sarajevu objavio imena igrača na koje računa u ovim susretima, a zatim progovorio o problemima u igri Zmajeva, kvaliteti idućih rivala…

– Morat ćemo obratiti pažnju na kornere i radit ćemo na tome da ispravimo detalje i greške koje smo pravili u tom segmentu. Čim smo primili gol na taj način, znači da imamo problem sa prekidima rekao je Petev.

Osvrnuo se i na teren sa umjetnom travom na kojem će biti odigran meč u Kazahstanu

– To jeste njihova prednost na neki način, jer njihovi igrači uglavnom igraju na umjetnoj podlozi, a kod nas možda samo Stevanović na gostovanju kod Young Boysa. Moramo se pripremiti za to – imat ćemo dva treninga u Kazahstanu. Bez obzira na sve, mi imamo cilj kojem težimo i nadam se da ćemo ga ispuniti.

– Sigurno da bi šest bodova bilo odlično za nas, ali sad smo mislima okrenuti samo ka prvom meču, a nakon toga ćemo razmišljati o Ukrajini. To je ekipa koja je puno napredovala posljednjih godina, njihova U20 selekcija je bila prvak svijeta. Međutim, mi o njima sad ne razmišljamo toliko, koliko o Kazahstanu.

Reprezentativci će se okupiti 4. listopada na Ilidži.