Image default
DNEVNI NOGOMET

Veterani Veleža stali uz klub: Gospodo iz Saveza promijenite odnos prema našem klubu!

Na našu adresu večeras je pristiglo priopćenje veterana i bivših nogometaša FK Velež koji su podržali Upravni odbor kluba poslije kazni koje su jučer izrekle Natjecateljska i Disciplinska komisija NFS BiH. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

“Mi veterani, nekadašnji igrači FK Velež izražavamo nezadovoljstvo i zabrinutost odnosnom i kampanjom koja se od strane rukovodstva NFS BiH i sudijske organizacije vodi prema našem klubu.

Odmah da kažemo, osuđujemo svako nasilje i incidente kako na sportskim terenima tako i izvan njih, smatrajući da razloge istih možemo pronaći u nekorektnom odnosu čelnih ljudi Saveza prema Veležu.

Naš klub je kroz historiju prošao mnogo teških, ali i lijepih trenutaka, te ime našeg grada proslavio na svim kontinentima. Fudbalskim virtuozima i majstorima su se divili i klanjali navijači širom svijeta. Klub bogate tradicije iznjedrio je velikane ovog sporta koji su ostali zapamćeni od mnogih generacija.

Klub je dijelio i dijeli sudbinu našeg grada i države. Izložen je pritiscima i napadima, ali je i pažen od odane armije navijača u cijelom svijetu, čija je ogromna ljubav neupitna.

Nakon organizacijske i finansijske konsolidacije na red su došli sportski uspjesi koji su učinili ponosnim sve navijače. U cijelom regionu Velež je pobrao simpatije fudbalskih zaljubljenika, ali je razvoj našeg kluba nažalost zasmetao ljudima loših namjera, koji čine sve kako bi ga zaustavili.

Od svih članova NFSBiH tražimo da se preispitaju posljednje odluke na štetu našeg kluba, te da se konačno promijeni odnos prema Veležu. Nećete nas zaustaviti, već još više ojačati i ujediniti.”