Image default
BIH

Oporba iz RS-a najavila prosvjede

Oporbene stranke iz Republike Srpske najavile su za 2. listopad na Trgu Krajine u Banja Luci prosvjede naglašavajući da će to biti prvi u nizu prosvjeda na kojem će zatražiti slobodnu RS i Banja Luku.

One su pozvale građane da im se pridruže uz poruku da trebaju reći ‘stop’, kako se navodi, šizogenom nekontroliranom ponašanju moćnika koji žele  uništiti bijeljinsku BN televiziju.

Prosvjede organiziraju SDS, PDP, Demokratski narodni savez (DNS), Socijalistička partija (SP) i pokret Pravda i red – Nebojša Vukanović. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da očekuje prisustvo velikog broja građana na prosvjedima, kada će ukazati na sve ono što je izazvalo revolt, ne samo u oporbenim strankama, već i u javnosti općenito. “Nećemo se zaustaviti na jednom prosvjedu, to je dug proces. Narednih dana iznijet ćemo jasne zahtjeve vlastima“, najavio je Šarović dok je predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da će jasno poslati zahtjev za slobodnu RS u slobodnoj Banjoj Luci.

“Reći ćemo ‘dosta’ gušenju medijskih sloboda, stop režimu, stop tiraniji. Hoćemo normalno, demokratsko, slobodno društvo u kojem jednaka pravila važe za sve. Da nema privatnih režimskih akata koji mogu  raditi što hoće“, precizirao je Borenović.

Nebojša Vukanović podsjetio je da su prije pandemije koronavirusa održali niz prosvjeda u brojnim mjestima u RS-u te ocijenio da bi, da nije bilo pandemije, rezultat lokalnih izbora bio drugačiji. “Krajnje vrijeme je da narod reagira na šizogeno, nekontrolirano ponašanje moćnika koji žele uništiti najgledaniju televiziju i ostaviti prostora za nova četiri kanala koja osnivaju“, naveo je Vukanović.