Image default
DNEVNI

Vukanović u NSRS-u: Doktor Mengele vam nije ravan, za vas ljudski život ne vrijedi ništa

Današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je veoma burno, a nekoliko poslanika poteglo je pitanje afere “Kisik”, objavio je Klix.ba.

Poslanik Nebojša Vukanović imao je veoma buran nastup. Pozvao je predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrilovića i sve funkcionere u Vladi Republike Srpske da podnesu ostavke zbog afere “Kisik”.

“Ne mogu da vjerujem da svi redom niste podnijeli ostavke, a da ste došli ovdje danas. Meni bliski ljudi nedavno su izgubili živote u trebinjskoj bolnici i ostao sam šokiran kada sam vidio da se u trebinjskoj bolnici koristi tehnički gas umjesto medicinskog i da je ministarstvo upozoreno o tome, a da vi šutite 24 sata. Svi morate podnijeti ostavke”, rekao je Vukanović.

Kako je rekao, nedopustivo je da niko od nadležnih ne reaguje na ove navode.

“Sedam sati jučer zasjeda Vlada, da bi sastavila tri rečenice, sram vas bilo. Zdravstveni inspektor je napisao da ste trovali narod tehničkim gasom i još imate obraza da dođete ovdje. Sedam puta nam je veća smrtnost nego u Srbiji”, rekao je Vukanović.

Kako je rekao, prema zakonima Republike Srpske “pola ih mora biti smijenjenio”.

“Doktor Mengele vam nije ravan. Važno je za Narodnu skupštinu da svi vi podnesete ostavke, prvi vi gospodine Čubrilovću, pa do premijera. Jer nikad nas niko u prošlosti nije tako sistemski razorio iz temelja kao što to radite vi. Za vas ljudski život ne vrijedi ništa. Za vas ne vrijede zakoni. Mi smo postali svi vaši zamorčići”, rekao je Vukanović u emotivnom istupu, objavio je Klix.ba.

VEZANO

Parlament RS sutra o smjeni Čubrilovića

urednik

Dodik traži da NS RS da odbaci Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta

urednik

Bošnjaci stavili veto na rebalans budžeta RS-a i zaključke o Ustavnom sudu BiH

urednik