Image default
DNEVNI

IZ EP HZHB obmanuli javnost o broju korisnika koji plaćaju pretplatu za TV Herceg Bosne!?

Svega osam tisuća Elektroprivredinih korisnika pristalo je na marku za Televiziju Herceg-Bosne, piše portal Hercegovina info.

To bi bilo 29 tisuća manje od obmanjujuće brojke koju je glasnogovornica EP HZ HB Marija Buntić, nedavno imenovana i u nadzorni odbor Autocesta, isporučila svekolikoj hrvatskoj javnosti, objavio je navedeni portal.

Osam tisuća je 4 posto od 200 tisuća Elektroprivredinih korisnika, a ne 20 posto kako je medijima kazala Buntić. Ostaje ovdje upitno i kako će Elektroprivreda iznivelirati ovu laž, odnosno tko će uplaćivati TV Herceg Bosni razliku od 29.000 maraka svaki mjesec, hoće li to činiti Elektroprivreda i preko čijih leđa. 

Treba još dodati da je od navedenih, mizernih 8.000, blizu 2.000 djelatnika Elektroprivrede koje je uprava HZ HB silom natjerala da uplate marku televiziji, oko čega ih prethodno nije pitala mišljenje.

Glasnogovornica Elektroprivrede Marija Buntić početkom kolovoza je rekla da još uvijek nemaju informaciju o pristancima za marku. Na ubrzo ponovljeni upit o broju pristanaka korisnika na marku za Herceg Bosnu odgovorila je da se koronavirus stanje u poduzeću usložnjava. Potom je u javnost pustila informaciju da se potvrdno izjasnilo oko 20 posto njihovih kupaca, odnosno 37.000. Već tada je to mirisalo na s politikom smišljenu obmanu, no sada se i potvrdilo da je to tako, piše portal hercegovina.info.