Image default
NOGOMET

Švedska ipak bez Ibrahimovića protiv Kosova i Grčke

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović, koji je pozvan u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. iako ima 40 godina, ipak neće moći igrati ssljedeći tjedan zbog ozljede Ahilove tetive, objavio je u subotu švedski savez. 

“Na žalost, Zlatan se nije dovoljno oporavio da bi mogao igrati sljedeći tjedan. Šteta za nas ali šteta i za Zlatana”, izjavio je švedski izbornik Janne Andersson.

Napadač Milana i najbolji strijelac reprezentacije (62 golova u 118 utakmica), koji slavi 40. rođendan ovu nedjelju, stavljen je na popis reprezentativaca za utakmice protiv Kosova i Grčke koje se igraju 9. i 12. listopada u Friends Arenu u Stockholmu.

Ibrahimović je u ožujku prekinuo svoju “reprezentativnu mirovinu” dugu gotovo pet godina kako bi sa Švedskom sudjelovao na Euru, no morao je odustati i od tog natjecanja zbog ozljede koljena.

Nakon svog povratka u Milan 12. rujna, Ibrahimović je ozlijedio Ahilovu tetivu i nije od tada igrao. U reprezentaciji u ove dvije kvalifikacijske utakmice će ga zamijeniti 23-godišnji Viktor Gyökeres (Coventry City), objavio je švedski savez.