Image default
BIH

Sastanak SDP-a i SDA: Iskoristi kontakte i komunicirati poruke u interesu države BiH

Predstavnici SDP-a BiH i SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH održali radno konzultativni sastanak na temu komuniciranja aktualne političko sigurnosne situacije u okvirima europskih institucija.

‘Ovo je bila prilika da predstavnici SDA budu upoznati sa uspostavljenim koordiniranim zajedničkim djelovanjem SDP-a BiH i Naše stranke na razini institucija EU. Preciznije, dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju u Europskom parlamentu i drugim EU institucijama, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u BiH koja više nije prosto politička već i ozbiljna sigurnosna prijetnja.

Podsjećamo, SDP je članica Partije europskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Europu. Ostavljajući u ovom trenutku po strani političke razlike, SDA kao članica Europske pučke stranke (EPP), pozvana je na otvorenu suradnju po pitanju komuniciranja sa međunarodnim akterima na šta je pozitivno odgovoreno. U SDP smatraju da ukoliko sve stranke članice različitih europskih političkih obitelji iskoriste svoje kontakte da komuniciraju poruke u interesu države BiH to će zasigurno rezultirati jasnijom slikom o razmjerima trenutne krize, pozicijama aktera i sigurnosnim izazovima u BiH. Kao rezultat se očekuje konkretan odgovor međunarodne zajednice u skladu sa njihovim pravima i obavezama. Na sastanku su sudjelovali predsjednici Nermin Nikšić i Bakir Izetbegović, te zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Bećirović, Saša Magazinović i Halid Genjac’, priopćeno je iz SDP-a.