Image default
LOKALNO

Predstavljeno stvaralaštvo Ivana Vrljića

Stvaralaštvo mladoga mostarskoga književnika Ivana Vrljića predstavljeno je u petak u Gimnaziji fra Grge Martića Mostar.

Događaj je upriličen u okviru ‘Mjeseca hrvatskoga jezika’ kao podsjetnik na njegovanje književnoga stvaralaštva i hrvatskoga jezika u cjelini, ali i kao poticaj učenicima na čitanje djela na hrvatskom jeziku, napose mladih autora našega podneblja, priopćeno je iz ove škole.

Navedeno je kako su učenici imali priliku upoznati Ivana Vrljića ne samo kao svoga profesora i predavača nego i kao pjesnika i stvaraoca koji im se predstavio svojom knjigom aforizama i osmislica ‘Kula od karata zlata’ i zbirkom soneta ‘Putnik u vremenu’.

O knjizi i svom čitateljskom doživljaju govorili su učenici Gimnazije fra Grge Martića. U glazbenom dijelu programa sudjelovala je Anja Krtalić na glasoviru, a književnim je susretom moderirala Ljubica Rezo, obje učenice ove škole. U ime domaćina skupu se obratila ravnateljica Gimnazije fra Grge Martića prof. Zdenka Leženić.

Ivan Vrljić rođen je 1989. godine u Mostaru. Diplomirao je smjer povijesti umjetnosti i filozofiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Nagrađivani je pjesnik, a trenutačno obnaša dužnost tajnika HKD Napredak – Glavne podružnice Mostar.

Član je HKD Napredak i Udruge hrvatskih aforista i humorista. Piše književne i likovne kritike, recenzije i osvrte s područja umjetnosti, a radi kao profesor u Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru, stoji u priopćenju.