Image default
DNEVNI SHOW

Svijet će vidjeti haljinu s porukom tajanstvene ljepote Bosne i Hercegovine

Piše: V.S.Herceg

Na ovogodišnjem izboru Miss World 2021 koje će se održati u Puerto Ricu, Sarajka Adna Biber Miss BiH 2021, ponijet će modnu kreaciju svjetski priznate bh dizajnerice Gordane Zucić. Neobična i unikatna haljina, već na prvi pogled odiše tajanstvenošću, a sama dizajnerica kaže da ju je za njeno stvaranje inspirirala Bosna i Hercegovina i njene još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva. Mlada predstavnica BiH haljinu sa snažnom porukom još više naglašava, a do izražaja dolazi njena misterioznost koja u promatraču budi znatiželju.

“Crnu sam uzela kao temeljnu boju haljine i upravo je ona ta koja predstavlja neiskorišteni potencijal naše zemlje, dok sam postupnim dodavanjem cvjetova u bojama, grana, listova i Swarovski kristala, željela pokazati raskoš, čistoću i neizmjernu ljepotu naših šuma, vodopada, kanjona, tvrdih stijena i ostalih fenomena Bosne i Hercegovine. Željela sam tako i svakog pojedinca potaknuti da učini korak naprijed u isticanju bogatstva kojih je jedna “mala” BiH prepuna”, kazala je dizajnerica Zucić.

Inače, ova modna dizajnerica već više od 38 godina stvara neponovljive kreacije i obogaćuje ne samo bh modnu scenu, već je aktivan i cijenjen sudionik i svjetskih modnih pista. Bilježi mnoge nagade za najbolje kreacije te brojne suradnje s najvećim estradnim zvijezdama bivše Jugoslavije. U njenoj karijeri izdvajaju se modne revije i nagrade na svjetskim modnim pistama, kao i snimanja u prijestolnicama svjetske mode, a njene kreacije često se mogu vidjeti i u svjetskim modnim magazinima.

Neke od najznačajnijih su modne revije u Salzburgu, Beču, Madridu, Zagrebu, Dubrovniku, Sarajevu, Zadru, Londonu, Frankfurtu, Manili, Cape Townu itd. Za podsjetiti je da je upravo u Manili, na natjecanju za Miss planete Zemlje, njena haljina proglašena najljepšom u konkurenciji od 86 zemalja sudionica. Također, u njenim kreacijama nastupili su natjecatelji na Eurosongu – BiH 2003. godine i Hrvatske 2010. godine.