Image default
DNEVNI NOGOMET

Velež: Dudić u vrlo važne pripreme kreće sa provjerenim snagama

U Veležu će danas u 13 sati biti obavljena prozivka koja će označiti početak vrlo, vrlo važnih priprema, a koje bi trebale pomoći momčadi da se vrati gore, u borbu za Europu.

Zimski odmor završio je i za Rođene koji su prvi dio sezone okončali tek na osmoj poziciji, niže nego su to nakon sjajne prethodne sezone očekivali. I već tu leži motiv za proljeće… samo što je jedna stvar biti motiviran, a sasvim druga taj motiv pretvoriti u rezultat. A da bi se očit motiv pretvorio u rezultat, potrebno je imati argumente, kadar koji će moći iznijeti ciljeve. Onaj jesenski Veležov najviše se promijenio u rubrici odlasci, budući da su Kačavenda, Dario, Osmić i Zubanović digli sidro, no iako novih imena nema previše, struka ih je dovodila ciljano… a to će reći da bi šef Feđa Dudić na današnjoj prozivci trebao biti zadovoljan.

Velež je potpisao napadača Nermina Haskića, stigao je i vratar Marko Jovičić. Oba su iskusna. Priča oko igračke križaljke privodi se kraju, a ostaje još otvoreno – pitanje stopera koje bi se dijelom moglo riješiti potpisom mladog Adina Bajrića, koji je tu već neko vrijeme, samo što zbog dolaska u Mostar za vrijeme sezone nije mogao potpisati ugovor. Potpiše li ga, a čini se da bi mogao, Duduć bi onda ove zime trebao pronaći još jednog stopera i to bi bilo. Mogao bi biti zadovoljan odrađenim poslom.

Jasno, nema garancije da će i takav, kompletiran Velež na proljeće odraditi posao, vratiti se gore, eventualno izboriti Europu preko Kupa. Jer uz nedovoljno širok kadar, Rođene je jesenas mučilo i ‘zaštićeno godište’, igrači do U21 godine koji po pravilima moraju biti u sastavu, s tim da Dudić taj imperativ nije mogao ispratiti dovoljno kvalitetnim rješenjima na terenu. Ipak, ako bi struka pokrpala prioritetne pozicije, bili bi to snažni temelji za vrlo, vrlo važne pripreme. Važne, jer budu li odrađene kako treba, prođu li bez problema, Velež bi na proljeće mogao biti u daleko boljoj poziciji ostvariti cilj…

Za tu svrhu poslužit će jake provjere u Hrvatskoj, Hercegovini i Turskoj. Uskočit će tu šaroliki rivali, od Hajduka, Širokog Brijega i GOŠK-a, preko Akžajik Uralska iz Kazahastana, ukrajinskih ekipa Veres Rivne i Desna Černjihiv, do Posušja koje bi trebalo biti ta generalna proba. Posebno bi zanimljiv mogao biti turski dio priprema, gdje je Velež ranijih godina igrao protiv jakih rivala it Azije, što je Dudiću i ekipi dalo jasan putokaz za prvenstvo.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

KOMENTAR / Velež za nijansu mora podići svoju igru

urednik

FK Velež: Fokus se prebacuje na Grbavicu

urednik

Velež: Najavljene promjene u kadru

urednik