Image default
BIH

Mirsad Kukić odlazi sa mjesta predsjednika PDA

Na inicijativu Mirsada Kukića, predsjednika PDA, održan je sastanak na kojem se razgovaralo o sankcijama koje je administracija SAD-a, među ostalim, izrekla i Kukiću.

Sastanku su prisustvovali predsjednici SDP-a BiH, NS, NiP i NES sa suradnicima a tom je prilikom iskazan nepodijeljen stav prema kojem sve političke stranke koje su sudjelovale na sastanku, uključujući i SBB, s kojima je kontakt ranije ostvaren, uvažavaju i poštuju stavove Vlade SAD-a kao dokazanog prijatelja BiH. Cijeneći te stavove svojih kolega, Kukić je istakao da ne želi ni na koji način nanositi političku ili bilo kakvu drugu štetu BiH i da neće biti prepreka nesmetanom funkcioniranju Vlade TŽ-a, koja ostvaruje jako dobre rezultate u svom radu. Dogovoreno je da će se on, odmah po konstituiranju tijela stranke 24. siječnja 2022. povući s mjesta predsjednika PDA i tako omogućiti programsko funkcioniranje koalicije u TŽ-u.

Socijaldemokrate BiH: Kukić će nastaviti upravljati ključnim političkim procesima

Socijaldemokrate BiH tvrde kako je na sastanku kojeg je u četvrtak organizirao predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, za kojeg kažu da je već odavno strogi izvršitelj radova sankcioniranog Mirsada Kukića, dogovorio nastaviti suradnja s Kukićevim PDA i nakon njegova povlačenja s mjesta predsjednika stranke, iz čega jasno proizlazi da Vlada TŽ-a koju čine SDP, PDA, Naša stanka i SBB, nastavlja s radom.

“Svakom, pa i površnom poznavatelju političkih prilika u TŽ-u, je jasno da je PDA jednako Kukić i da će on nastaviti preko nekog od svojih poslušnika kojeg će postaviti na čelo svoje stranke nastaviti upravljati ključnim političkim procesima u Tuzlanskoj županiji, bez obzira što se našao na američkoj crnoj listi, prije svega zbog korupcije. Očito da to njegovim koalicijskim partnerima i premijeru TŽ-a Kadriji Hodžiću, koji se lažno predstavljaju kao ‘reformske snage’ ne smeta, tako da Kukić može neometano nastaviti svoje ‘revolucionarne’ reforme. Postavlja se pitanje Selimu Bešlagiću i Jasminu Imamoviću jesu li Kukića ponovno doveli na vlast u županiji zbog reformi ili se radi o nekim drugim interesima? Ovo pitanje zanima mnoge građane“, ukazuju Socijaldemokrate BiH.