Crna kronika

Horde Zla pravile nered u Širokom Brijegu, sedmorica uhapšena u Mostaru

Sinoć nakon ponoći je došlo do incidenta u Širokom Brijegu u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo Horde Zla. Oni su uhapšeni tokom noći u klubu navijača FK Velež – Red Army u Mostaru, piše klix.ba.

Od ranije je poznato da najvatreniji navijači Sarajeva i Veleža gaje prijateljske odnose, stoga nije čudno da su ih zatekli u prostorijama Red Armyja.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, navijači FK Sarajevo su narušavali javni red i mir u Širokom Brijegu i oštetili dva putnička motorna vozila.

“U Mostar su otišli u Klub Red Army u Fejićevoj ulici gdje ih je policija pronašla i prepoznala po registarskim oznakama. Lišeni su slobode njih sedmero, svi iz Sarajeva. Utvrđeno je da su članovi navijačke grupe Horde zla i u četiri sata su predati u policijsku stanicu u Širokom Brijegu na daljnje postupanje”, kazao je Marić za Klix.ba.

Kod uhapšenih navijača je pronađena veća količina suzavaca, hladnog oružja, između ostalog nož te više teleskopskih i drvenih palica.

Evidentno je da huliganski neredi povezani sa navijačima eskaliraju i u vremenu kada nema premijerligaških utakmica.

Podsjetimo, prije dva dana, nakon policijske potjere u Mostaru je uhapšeno 18 osoba na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog.

Grupa od oko 30 maskiranih osoba ispisivala je grafite i narušavala javni red i mir u Ulici Adema Buće (Cernica), a nakon policijske potjere sustignuti su na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

“Za 18 osoba izdan je prekršajni nalog, a za ostalima se traga”, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Iz MUP-a su također potvrdili da je nakon obavljenog uviđaja utvrđeno da se radi o navijačima Zrinjskog, točnije pripadnicima navijačke grupe Ultras, a od 18 osoba uhvaćenih jedna osoba je maloljetna.