Crna kronika

I dalje se istražuje uzrok pada zrakoplova kod Sarajeva

Tužitelji Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i dalje istražuju i utvrđuju uzrok pada malog sportskog zrakoplova na području Nišićke visoravni nedaleko od Sarajeva u kojem je poginulo dvoje austrijskih državljana.

Zrakoplov je u nedjelju odvezen s lokacije Duševina, u blizini Bijamara, na dodatna vještačenja. Mještani su protekle subote u poslijepodnevnim satima pronašli olupinu zrakoplova francuskih registracijskih oznaka i dva beživotna tijela.

Mali sportski zrakoplov francuskih registracijskih oznaka mještani ovog područja u subotu su vidjeli kako leti na području Tuzlanske i Sarajevske županije. Prema njihovim navodima, letjeli su nisko i činilo se kao da se pokušavaju prizemljiti.

Pretpostavlja se da su žena i muškarac zrakoplovom obilazili prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, ali je sve završilo tragično. Navodno je zrakoplov u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Mađarske. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije odmah su izašli na teren s ekipom Hitne pomoći koja je utvrdila smrt dviju osoba.

Na teren je ubrzo stigao i dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH nakon čega su tijela odvezena s mjesta tragedije. U nesreći su poginuli Johann Sattler i njegova supruga.

Treba naglasiti da se ne radi o Johannu Sattleru, šefu Izaslanstva Europske unije u BiH, nego o muškarcu koji ima isto ime i prezime.