Crna kronika

Jedna osoba ubijena, jedna ranjena, jedna uhapšena

Jedna osoba je ubijena i jedna teško ranjena sinoć u napadu u centru Sarajeva. 

Tim povodom danas se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS). 

– Dana 10.10.2022.godine u 19.49 sati građani su obavijestili Operativni Centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da se u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Centar Sarajevo, nalazi povrijeđeno NN lice. Izlaskom na lice mjesta, pronađeno je beživotno tijelo NN muške osobe, a od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt – navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.P., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Također, pomenutog dana u 19.55 sati na Trgu djece Sarajeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici zatekli su S.P., rođen 1977.godine, nastanjen u Sarajevu, sa vidnim povredama nanesenim oštrim predmetom i E.S., rođen 1973.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku ukazala je pomoć S.P., a potom u UKC u Sarajevu su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama izvršenim od policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlaštenog sudskog vještaka medicinske struke.

Tijelo preminulog M.P. je prevezeno vozilom KJKP “Pokop” u prosekturu Bare, gdje će se obaviti obdukcija.

Navedenog dana u 20.00 sati, slobode je lišen E.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

– Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licem, te rasvjetljavanje i dokumentovanje svih činjenica i okolnosti vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela – saopćeno je iz MUP-a KS.  

Kako je objavio Avaz, preživjela osoba je Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac koji živi u kamp prikolici. On je zadobio sedam ubodnih rana i sinoć je prevezen na KCUS i ljekari mu bore za život.

Riječ je o osobi koja je ranije punila kategorije crne hronike, a posljednji put u maju je bio napadnut. U februaru prošle godine je izboden i tada je bio u teškom stanju. Osim toga u njegovoj kamp prikolici se predozirao jedan muškarac.

Kako je nezvanično potvrđeno za portal “Avaza” osumnjičena i uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom je Elvir Sejfić.

Avaz otkriva da je ubijen Mirza Podbičanin.