Crna kronika

Majka tresla bebu skoro do smrti jer je „previše plakala“

Prema pisanju austrijskih medija, 28-godišnja majka iz Beča je svoju četveromjesečnu djevojčicu tresla gotovo do smrti jer je plakala.

Po bebu je na poziv roditelja 29. srpnja došla Hitna pomoć te je prevezena u najveću bečku bolnicu AKH. Ljekari se i dvije nedjelje nakon incidenta bore za njen život.

Ljekari su odmah nakon što su pregledali djevojčicu posumnjali da su joj roditelji nanijeli povrede opasne po život. Prema ljekarskom izvještaju, djevojčici je mozak toliko oštećen da će, ako i preživi, vjerojatno imati trajne posljedice.

„Majka, koju je jučer policija uhitila u njenom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo te da ga je tresla sve dok se više nije micalo“, rekao je glasnogovornik bečke policije Kristof Verhinjak.

Danas još nije bilo poznato hoće li 28-godišnjakinja koja živi sa svojim partnerom, s kojim ima i petogodišnjeg sina, morati da ostane u istražnom zatvoru.

Majka je priznala što je uradila te ostaje pitanje hoće li njihov petogodišnji sin i dalje smeti da ostane sa svojim ocem. O tome će, kako je obavijestila policija, odlučiti nadležni bečki Općinski ured za mlade, javlja Fenix Magazin.