Crna kronika Vijesti BiH

Posušak osuđen na godinu zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Hrvoja Budimira iz Posušja, zbog kaznenog djela ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala a druga zadobila teške tjelesne ozljede.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je sudu predočio rezultate obdukcije, prometnog vještačenja, vještačenja tjelesnih ozljeda, analizu alkohola u krvi optuženika, te preko 20 materijalnih dokaza, izvijestili su iz Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.

 Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu optuženik Hrvoje Budimir je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

 “Hrvoje Budimir je 30. srpnja 2022. godine oko 02:25 sati u Posušju upravljajući vozilom marke ‘BMW’ pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i vozeći nedozvoljenom brzinom od oko 97 km/h, na dijelu magistralne ceste Tomislavgrad-Posušje, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h, izazvao prometnu nezgodu.

Naime, u krivini desnog smjera došlo je do zanošenja vozila, prelaska na lijevu kolničku traku i izlaska van magistralne ceste do udara u stablo koje se nalazilo pored magistralne ceste, desnom bočnom stranom vozila. Posljedicom toga suvozač u vozilu S.B. je zadobio smrtonosne ozljede a suputnik I.B. teške tjelesne ozljede”, navodi se u priopćenju.

 Optuženik Hrvoje Budimir je priznao krivnji, iskazao žaljenje i odrekao se prava na žalbu, čime je navedena Presuda s danom objave postala pravomoćna.