DNEVNI Mostar

140 MILIJUNA: Gradsko vijeće Mostara usvojilo Nacrt proračuna za 2024. godinu

MOSTAR, 8. prosinca (FENA) – Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je na sjednici u petak Nacrt proračuna za 2024. godinu u planiranom iznosu od 140 milijuna maraka. (Foto FENA/ES)

MOSTAR, (FENA) – Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je na sjednici u petak Nacrt proračuna za 2024. godinu u planiranom iznosu od 140 milijuna maraka.

Također, Gradsko vijeće usvojilo je i rebalansirani proračuna Grada Mostara za tekuću godinu, kao i Nacrt zajedničke komunalne potrošnje Grada Mostara.

Po riječima predsjednika Gradskoga vijeća Mostara Salema Marića, gradski proračun trebao bi biti usvojen krajem godine kada je planirana još jedna sjednica Gradskoga vijeća te bi se u 2024. godinu ušlo s pripremljenim financijskim dokumentima za Grad Mostar.

– Svoje sugestije i prijedloge na Nacrt proračuna Grada Mostara za 2024. godinu građani ali i nevladine organizacije mogu iznijeti putem javne rasprave na linku Grada Mostara – dodao je Marić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je važnost usvojenih dokumenata radi financijske stabilnosti.

– Usvojeni su vrlo važni dokumenti kako bi imali stabilnu financijsku situaciju u sljedećoj godini i kako bi se projekti koji su započeti mogli i završiti – rekao je mostarski gradonačelnik.

Dodao je da je proračun za iduću godinu planiran u iznosu od 140 milijuna maraka i veći je u odnosu na prethodnu za oko 10 milijuna maraka, a njime, za sada, nisu obuhvaćeni kapitalni projekti.

– Nacrt je značajno viši nego prošlogodišnji i u njega za sada ne spadaju kapitalni projekti. Naime, praksa je da do kraja fiskalne godine, kraj prvog mjeseca, imamo račune koliko je sredstava utrošeno, te onda ta sredstva priključimo ovom proračunu. Očekuje da bi to moglo biti oko 140 milijuna maraka što je više nego prethodne kada je to bilo oko 130 milijuna maraka – pojasnio je gradonačelnik Kordić.

Osim financijskih dokumenata, na sjednici Gradskog vijeća su izvješća o radu osnovnih škola, odluka o financiranju prijevoza jednodnevnih izleta za predškolski i osnovnoškolski uzrast na području Grada Mostara te odluke o imovinskim predmetima.

VEZANO

77 novih pozitivnih u HNŽ, u Mostaru jedna osoba umrla

urednik

EDIN BATLAK VIŠE NIJE ČLAN PLATFORME ZA PROGRES: Sami su sebi dovoljni za autolikvidaciju

urednik

Željezničar – Zrinjski, 16 sati: Kad Željko Petrović motivira….

urednik