DNEVNI LOKALNO

‘Advent u Ljubuškom’ s bogatim i raznovrsnim sadržajem

Manifestacija ‘Advent u Ljubuškom’ počinje 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće, a u mjesec dana, koliko će trajati, ponudit će bogat i raznovrstan sadržaj.

‘U organizaciji Adventa u Ljubuškom vodili smo se uspješno realiziranom dosadašnjom tradicijom, dakle svake subote će biti upriličeno paljenje adventskih svijeća od strane naših župljana s područja Ljubuškog. Središnji prostor događanja će biti Trg dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom gdje su već postavljene drvene kućice u kojima će građanima i posjetiocima biti dostupne gastronomske delicije prigodne u ove predblagdansko vrijeme. Pored kućica će biti postavljeno klizalište tako da će i ove godine ledena avantura biti dostupna u Ljubuškom’, naglasila je ravnateljica Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh na konferenciji za novinare.

Kako je dodala, organizatori su se pobrinuli da u sklopu Adventa bude što više kulturnog i zabavnog programa.

 ‘Pobrinuli smo se da predstavimo u biti sve što funkcionira na nivou grada Ljubuškog, sve naše udruge, kao i umijeća djece predškolskog uzrasta i učenika naših osnovnih i srednjih škola. Ove godine na Trgu imamo i postavljenu binu koju je Turistička zajednica realizirala u projektu prekogranične saradnje sa Republikom Hrvatskoj’, istaknula je Pinjuh.

U sklopu bogatog programa, uz ostalo, bit će upriličene radionice izrade jaslica od gline, izložba slika polaznika tečaja slikanja, tradicionalni koncert ‘U susret Božiću’, gradska biciklijada Djedova Božićnjaka, večer folklora i tradicijskih običaja te božićna večer kulture. Također, bit će obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom pri čemu će biti upriličena donatorska večera u Hotelu ‘Bigeste’ u organizaciji Udruge roditelja djece s posebnim potrebama ‘Duga’ Ljubuški. Manifestaciju će obogatiti i Sajam meda i pčelinjih proizvoda, te izložba i kušanje maslinovog ulja, dok će u Kulturnom centru biti upriličeno ‘Kino u posjeti’ s projekcijom dva filma, i to dječjeg crtanog filma ‘Patke selice’ te filma ‘Napoleon’.

Ove godine u program se uključio i Foto klub ‘Fokus’ te će jedan cijeli dan svim građanima i posjetiocima omogućiti besplatno profesionalno fotografiranje u foto kutku. Nastupit će i sva kulturno-umjetničkih društava s područja grada, a bit će organizirane i lutkarske predstave za djecu, kao i Adventska noćna utrka, te humanitarni malonogometni turnir četiri kafića.

Ravnatelj JP Parkovi Ljubuški Nikica Vučić naglasio je kako je ove godine za razliku od prethodnih građanima dostupan i park kod Babovca gdje su postavljeni novi elementi, i to 3D medo, nove saonice i 3D stolica. ‘

S ponosom mogu reći da je Ljubuški jedan od ljepše okićenih gradova u BiH, ako ne i najljepše okićen’, ocijenio je Vučić te dodao kako će klizalište startati s radom početkom sljedeće sedmice, dok će posjetiocima, uz ostalo, biti dostupan i turistički vlakić. Podršku manifestaciji pružila je i Gradska uprava Ljubuški, a njen predstavnik Srećko Mandić kazao je kako Grad Ljubuški kontinuirano podupire sve projekte od društvenog značaja, pa tako i Advent u Ljubuškom. Pozvao je sve sugrađane, ali i stanovnike susjednih gradova da dođu na Advent, kazavši kako je Ljubuški uvijek bio dobar domaćin te da se nada kako će to potvrditi i ove godine.

Organizatori Adventa u Ljubuškom su Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi Ljubuški i KŠC Ljubuški.

VEZANO

Tomašević najavio izmjene oko Adventa: ‘Povećat ćemo broj kućica, evo kako će stvar funkcionirati…‘

urednik

Advent u Ljubuškom u znaku druženja i solidarnosti na koju nas Božić i poziva

urednik

Paljenjem prve svijeće počeo Advent u Mostaru

urednik