DNEVNI SVAŠTA

Akcija u Istočnom Sarajevu i na Palama: SIPA uhićuje ubojice sarajevskih policajaca

Zbog sumnje da su prije tri godine sudjelovali u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici SIPA-e, u suradnji s MUP-om RS-a i MUP-om Županije Sarajevo od jutros vrše pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama, saznaje Istraga.ba. Akcija se provodi po naredbi Tužiteljstva Županije Sarajevo i u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH, objavio je portal Istraga.ba.

Za sada je uhićena jedna osoba. Više informacija bi trebalo biti poznato tokom dana.

Podsjećamo, u listopadu 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen, od čega je kasnije podlegao. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Prema informacijama Istrage, ubojice su koristile posebnu aplikaciju za komunikaciju. Nakon što je ta aplikacija razbijena, isplivali su i dokazi. Kako saznajemo, forenzičari su uspjeli izolirati i dnk prvoosumnjičenog u ovom slučaju, navodi Istraga.ba.