DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Aluminij ne može pronaći novog direktora

11.10.2010., Mostar - Tvornica aluminija u Mostaru. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

PIŠE: Dnevni.ba

Danas je trebala biti održana sjednica Nadzornog odbora Aluminija sa samo jednom točkom dnevnog reda – izbor generalnog direktora. Međutim, NO je odgođen za ponedjeljak jer, kako neslužbeno doznajemo, nema koga imenovati novim direktorom. Sadašnji direktor Ante Rezić prije dva mjeseca je dao ostavku, ali Nadzorni odbor još nije pronašao ‘adekvatnu’ zamjenu tako da je nejasno tko će voditi najavljeni proces ponovnog pokretana dijela proizvodnje u pogonu Ljevaonice, što je slavodobitno najavila izraelska Abraham grupa.
Navodno, Nadzorni odbor već neko vrijeme bezuspješno pokušava pronaći novog direktora, a razmišljalo se čak da voditelj dužnosti direktora postane Marko Lončar, tajnik društva. 
S obzirom da zbog pandemije korona virusa čitav proces ponovnog ‘dizanja’ ‘novog’ Aluminija kasni, zasada nije poznato kada bi se uopće Ljevaonica mogla pokrenuti, a situaciju dodatno otežava i činjenica da je na tržištu trenutačno teško doći do potrebnih sirovina.
Podsjetimo, prije mjesec dana slavodobitno je označen ‘ulazak’ izraelsko-kineskog konzorcija u uništeni mostarski gigant, a ‘veliki dan’ zaključen je velikim planovima. Javnosti je rečeno da će za početak novi poslodavac primiti 80 djelatnika, i to u roku 60 dana od potpisa ugovora. Sukladno Ugovoru, pokrenut će proizvodnju u pogonu Ljevaonice u roku od 90 dana. Novih 90 djelatnika zaposlit će potom u roku 60 dana o dana pokretanja pogona Ljevaonice.
Od tada je prošlo već 30 dana, a stvari se nisu pomaknule ni milimetar prema ispunjenju danih obećanja. U pogon ljevaonice već dugo vremena nitko ne dolazi, niti se itko iz izraelsko-kineskog konzorcija više oglašava povodom pitanja najavljenog pokretanja proizvodnje. Dan nakon što je dnevni.ba objavio da se u Aluminiju ništa ne događa, na facebooku je osvanulo par fotografija predstavnika izraelsko-kineskog konzorcija koji je s nekoliko bivših radnika obišao pogon Ljevaonice. Valjda da se dobije dojam kako se nešto ipak radi, samo se javnosti to ne govori.

VEZANO

Dvoje preminulih u mostarskoj covid-bolnici u zadnja 24 sata

urednik

Mostar grad sa najviše ruševina iz rata (FOTO)

urednik

AUTOCESTA KOD MOSTARA: Bez javne rasprave o trasi sve je suvišno!

urednik