DNEVNI

Amerikanci u Hercegovini podijelili pomoć

ČAPLJINA, 7.svibnja (FENA) - Predstavnici CIMIC tim američkog veleposlanstva u BiH u četvrtak su u Čapljini uručili donaciju zaštitnu opremu za borbu protiv covida-19 domovima zdravlja u Mostaru, Nevesinju, Crvenom križu Mostar te Oružanim snagama BiH. (Foto FENA/Ivan Rozic)

Predstavnici CIMIC tim američkog veleposlanstva u BiH u Čapljini su uručili donaciju zaštitnu opremu za borbu protiv covida-19 domovima zdravlja u Mostaru, Nevesinju, Crvenom križu Mostar te Oružanim snagama (OS) BiH.

(Foto FENA/Ivan Rozic)

– Ovo je jedna mala pomoć koja je usmjerena prema Oružanim snagama BiH, prema 4 pješačkoj brigadi, domovima zdravlja u Mostaru i Nevesinju te Crvenom križu Grada Mostara. Donirana sredstva će u značajnoj mjeri pomoći Oružanim snagama BiH u sprečavanju širenja covida-19 – kazao je zapovjednik 4. pješačke gardijske brigade OS BiH, brigadir Zdravko Rezo.

(Foto FENA/Ivan Rozic)

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić istaknuo je kako će donirana oprema pomoći zdravstvenim djelatnicima u sljedećoj fazi borbe protiv epidemije.

(Foto FENA/Ivan Rozic)

– Radi se o pumpama za dezinfekciju, što nam je u ovom trenutnu najpotrebnije. Situacija s covidom se stišala u Mostaru, sada slijedi čišćenje grada, dezinficiranje javnih površina, priprema se otvaranje ugostiteljskih objekata, vrtića i škola, tako da će nam spomenuta sredstva biti od velike koristi u ovom trenutku – kazao je Kordić.

(Foto FENA/Ivan Rozic)

Ravnatelj Doma zdravlja Stari grad Mostar Edin Kapetanović dodao je kako priča o covidu-19 još nije završena.

– Mi smo prvu etapu pandemije u Mostaru uspješno prošli, što ne znači da trebamo prestati raditi, planirati i pripremati se, i u tom svjetlu su i ove današnje aktivnosti. Nadam se da će američka veleposlanstvo preko vojnih atašea i dalje pomagati ustanove primarne zdravstvene zaštite u svim dijelovima BiH – rekao je Kapetanović.

Primopredaji zaštitne opreme u vojarni “Božan Šimovi攑 u Čapljini nazočili su i pripadnici NATO stožera Sarajevo.

VEZANO

Otvaranje dvorana i treninga za osobe s Down sindromom

urednik

Miletić: Ključ rješenja svih političkih problema u BiH je upravo grad Mostar

urednik

Mostarac preminuo nakon ranjavanja iz lovačke puške

urednik