DNEVNI

‘ANTI ROBIN HOOD’ ZASTUPNICI: I dalje neće radit, a građani će ih plaćati

Administrativna komisija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jučer na sjednici nije prihvatila inicijativu zastupnika Zastupničkog doma iz Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudina Mehmedovića da se zastupnicima i delegatima ne isplaćuju plaće za one mjesece kada ta zakonodavna tijela ne zasjedaju.

Mehemdović je za Fenu kazao da o toj inicijativi uopće nije bilo rasprave te da su Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bili protiv inicijative. Inicijativu su podržali predstavnici SDA i Demokratske fronte. Zbog načina odlučivanja, dodao je on, inicijativa nije dobila dovoljan broj glasova iz reda svih naroda.
-Ugled zastupnika je dotakao najnižu točku. Upravo zbog bahatog ponašanja kojeg su zastupnici pokazali u vrijeme pandemije, zaista sam iznenađen ovakvim odnosom zastupnika i trebali su pokazati viši nivo karaktera, zaključio je Mehmedović.

Pojedini ekonomski stručnjaci još davno su bh. zastupnike odavno nazvali ‘anti Robin Hood’ zastupnicima koji otimaju siromašnima i daju bogatima.

VEZANO

Zvizdić BH bloku ‘propisao’ pravila ponašanja, dobio brz odgovor iz Mostara

urednik

SDA nije vlast ni u jednom velikom gradu, osim u Mostaru

urednik

Anđeoska lista Dragana Čovića

urednik