DNEVNI NOGOMET

BAGARIĆ: Kad si uredan klub, uvijek ti se pruža neka šansa

Orašje je u Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine poslalo dopis kojim odustaje od igranja ovoga natjecanja u sljedećoj sezoni, a službeno bi danas trebalo biti potvrđeno da će to mjesto zauzeti Tomislav.

Orašje je prošlu sezonu završilo sa 43 boda na osmom mjestu ljestvice, dok je tim iz Tomislavgrada bio posljednjeplasirani sa 22 boda. Ipak radi se o klubu koji je pozitivan primjer kreiranja sportske priče kroz prvenstveni razvoj infrastrukture i omladinskog pogona koji uvijek ima prioritet pa tako i u pružanju prilike u prvom timu.

 – Očekujemo još službenu potvrdu iz Saveza o tome, ali to je informacija koju imamo već duže vrijeme. Moje mišljenje je da se ovdje vidi razlika između toga kad želiš praviti kompletan klub i kreiranja samo prve ekipe. Kad si uredan klub u kojem sve normalno funkcionira, onda ti se uvijek pruža neka šansa. S druge strane klubovi kao Orašje sebe dovedu do situacije da nitko više ne želi blizu njih. Još je tu klubova koji rade na sličan način, komentirao je predsjednik Tomislava Ilija Bagarić.

Za Tomislav ovo nije problem koji iznenada puno mijenja njihov ritam rada jer svakako uvijek idu svojim putem.

 – Za nas ovo nije šok ili iznenađenje, pogotovo jer smo u pripreme ušli po svom redovitom ritmu, bez obzira koji rang natjecanja igrali. Uvijek isto prolazimo pripreme. To za nas nije problem, jedina je razlika što ovako moramo pronaći nekoliko novih igrača jer nije isto igrati Prvu ili Drugu ligu. Petorica su nam otišla i morat ćemo pronaći zamjene. Kostur tima i glavni igrači su ipak ostali, kaže Bagarić.

Ilija Bagarić

U Tomislavu su prošle sezone vidjeli razliku između igranja Prve i Druge lige.

 – Želimo igrati ovu ligu, sačuvati što više naše djece u kadru i pronaći igrače koji će donijeti kvalitetu više i pomoći nam da osiguramo opstanak u toj ligi. Iako ima svojih loših strana, također ova liga ima i prednosti jer je za naše igrače bolje da se razvijaju u jačem rangu, istakao je predsjednik Tomislava.

Ciljevi u sljedećoj sezoni će opet biti osigurati opstanak.

 – Ambicije su ostati u Prvoj ligi, nekih većih mogućnosti nemamo. Probat ćemo se zadržati u ovoj ligi, biti dobri domaćini i raditi za dobrobit bh. nogometa, da se ovo sve digne na normalnu razinu i da pokušamo i dalje svojim primjerom dokazivati da se isplati normalno funkcionirati, da to ima smisla, a jednako očekivati i od ostalih, zaključio je Ilija Bagarić.

Odigrali dva meča

Trener Tomislava ostaje Zlatko Čondić i za sljedeću sezonu. On je poveo ekipu u pripreme 11. srpnja, a odigrali su prijateljske utakmice protiv Zrinjskog (0:1) i Novog Travnika (2:2). Sljedeća pripremna utakmica je protiv gabelskog GOŠK-a u nedjelju u Tomislavgradu. Ekipa u prvenstvo ulazi 13./14. kolovoza utakmicom u Kaknju protiv Rudara. Prvi domaći meč igraju sedam dana kasnije protiv Bratstva. Er.B.