BIH DNEVNI

Bakir Izetbegović je i dalje ‘nadležan’ za divljanje i obuzdavanje vehabija i ‘zelenih’ nacionalista

Tko će kontrolirati vehabije i pomahnitale jastrebove ‘duboke države’ nakon odlaska Osmana Mehmedagića Osmice i Bakira Izetbegovića u oporbu? Sprema li se Elmedinu Konakoviću, Nerminu Nikšiću, Edinu Forti, Fuadu Kasumoviću, Damiru Marjanoviću u sljedećim mjesecima pakao? Prijeti li međubošnjački sukob s nedaj bože krvavim tragovima?

To je nekoliko krucijalnih i uznemirujućih pitanja koja dominiraju sarajevskom čaršijom, a principom spojenih posuda ništa manje i u drugim pretežito bošnjačkim ozemljem.

Aktualni ministar unutarnjih poslova u Federaciji Aljoša Čampara javno je upozorio na zabrinjavajući porast mržnje i nepotrebne strasti i ukazao na moguće strašne posljedice po sigurnosne prilike u većem entitetu, ali najviše po bošnjački narod.

‘Zeleni i građanski nacionalizam’ se povampirio, SDA i DF se ne mire s gubitkom vlasti i privilegija, a ministar Čampara i svi čelnici Osmorke redom upiru prstom u vrh SDA i Bakirovu “duboku državu” koja truje narod i provodi neviđeni teror.

Odstrel

Čelnici Osmorke su odabrani za odstrel, njima je stavljena meta na čelo, životi su im ozbiljno ugoženi i to nikako nisu besmislene i preteške procjene.

Društvene mreže gore, one su preplavljene jezivim porukama na linč. Tako su u Sarajevu nedavno osvanuli skandalozni plakati na kojima su fotografije Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Forte na kojima ih se bolesno uspoređuje s velikokladuškim “babom” i bošnjačkim izdajnikom Fikretom Abdićem.

Ulica je eksplodirala od akumuliranja svega onoga što već godinama kontinuirano rade povampireni bošnjački nacionalisti i šovinisti u kuhinjama SDA-ovog agitpropa, ali i u magazama obavještajnog podzemlja „Balijske Udbe“, kako pežorativno neki sarajevski mediji nazivaju Bakirovo krilo OSA-e. Sramni plakati pojavljuju se nakon što je lider NiP-a Elmedin Konaković obznanio da ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić Osmica ima „crni fond“ iz kojeg financira medije, novinare, botove, intelektualce, lažna boračka udruženja i izmišljene heroje, poput „Zelenih beretki“.

Osim s čelnicima Osmorke nacionalistička zelena sećija je ušla i u otvoreni sukob s Amerikom i europskim državama. Podsjećamo, upravo su Amerikanci desetljećima pritiskali Aliju i Bakira Izetbegovića da kontroliraju i neutraliziraju radikalne vjerske fanatike i bošnjačke nacionaliste i zbog toga SDA svojevremeno i nije bila zabranjena. Ta je najjača bošnjačka nacionalistička stranka plesala na ivici brisanja s političke

mape u procijepu između svoje nacional-islamističke ideologije i dvoličnog održavanja odnosa sa Zapadom kao ključnim jamcem opstanka BiH.

Radikali

Odlaskom mlađega Izetbegovića u oporbu stanje se uznemirujuće kontaminira i radikalizira. Čelnicima “Osmorke” je stavljena meta na čelo. Vehabije i botovi provociraju međubošnjačke podjele i ružne sukobe.

Iako će svoju političku misiju SDA nastaviti u oporbenim klupama, nekrunjeni bošnjački poglavica Bakir Izetbegović je i dalje “nadležan” za divljanje bradatih vehabija, potencijalnih terorista i bošnjačkih razjarenih nacionalista. Ispusti li Izetbegović kontrolu nad tim fanaticima, svjesno ili iz nemoći, posljedice po državu će biti nesagledive. Uloga Islamske zajednice i novoga šefa OSA-e, ma tko da bio, je također od strateške važnosti.

Mnogo je dokaza da Bakir Izetbegović i njegovi najbliži suradnici, poput Harisa Zahiragića, Šefika Džaferovića, Bisere Turković, Fikreta Prevljaka, Fikreta Muslimovića, Osmana Mehmedagića, klerika Halila Brzine održavaju bliske veze s brojnim bošnjačkim radikalima i vjerskim odmetnicima.

Bakir Izetbegović je snimljen u društvu notornog vođe vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovini Elvedinom Pezićem, a slike su objavili na svojim Facebook stranicama neki od njhovih sljedbenika. I to predstavlja flangrantan dokaz tko zaista kontrolira ovu mnogobrojnu vjersku skupinu sa izrazito radikalnim religijskim stavovima.

Kada god ima zgodu bakir-beg se druži i s Jasminom Mulahusićem koji je čak bio i zvanica na svadbi njegove kćerke Jasminke. Izetbegovićev miljenik je i Jasmin Durić, vehabija iz Živinica kod Tuzle, gdje je Izetbegović nedavno proglašen počasnim građaninom.

-Sudeći prema stranačkim listama na kojima je Izetbegović favorizirao „fajtere“, a to su prije svega stranački funkcioneri koji su skupa sa armijom botova „žarili i palili“ po društvenim mrežama, SDA se definitivno pretvorila u radikalno islamističku stranku. Dodaju li se svemu tome špekulacije o stranačkim odredima smrti koje Izetbegović regrutira iz vehabijskih džemata u kojima su utočište našli ljudi s kriminalnim dosijeima, moglo bi se zaključiti da je veliki međubošnjaki sukob na pomolu, upozoravao je na “zlu krv” jedan sarajevski analitičar.

Koliko je točno pripadnika pritajenog vehabijskog pokreta u BiH, teško je precizno kazati. Vjerojatno približno egzaktne podatke imaju obaviještajne i policijske službe. O tisućama je riječ. Oni su raspoređeni po “svojim džematima” i kućnim dvorištima, ali najviše po zaštitarskim agencijama. Trgovačkim centri u bošnjačkim gradovima su već prepoznati po bradatim sigurnjacima i kratkim hlačama.

Upadljive su sve češće tribine na kojima “bradonje” podučavaju Bošnjake arapskim vjerskim načelima i upućuju fašističke poruke. “Izdajnici” iz Osmorke će imati neprilika i morat će se dobro spremiti, pameću i institucijama za obranu ustavnog poretka, ali i svojih života. J. S.

VEZANO

Konaković Izetbegoviću: Prodali ste domovinu za OSA-u, KCUS, drugarska imenovanja…

urednik

Komšić u raljama sukoba Izetbegovića i Radončića

urednik

SDA: Dodikove ucjene nedopustivo miješanje u rad Suda BiH

urednik