DNEVNI RUKOMET

BARTOLOVIĆ: Morat će svako zaslužiti svoje mjesto u ekipi, imat ćemo slatke muke

Već u početnoj fazi priprema novi rukometni premijerligaš, ekipa Čapljine, je uspjela kompletirati ekipu koja će ih predstavljati u novoj natjecateljskoj sezoni.

Osim što su prošli i određene stručno – trenerske promjene, pa je na mjesto šefa imenovan Nikola Bartolović, a za njegovog asistenta dosadašnji prvi trener Dragan Suton, zatim angažiran Marinko Torbica za kondicijske pripreme te kao trener golmana dugogodišnji golman Čapljine Danijel Jurković, Čapljinci su dobili čak sedam novih igrača.

Među njima su tri povratnika u klub te četiri mlada rukometaša iz Ljubuškog. Iz njemačkog niželigaša se vratio Matej Vasilj, a Ljubušak Fran Pavlović stigao iz mostarskog Zrinjskog. Nakon njih se u klub vratio i Marko Pervan, srednji bek koji će opet nastupati za matični klub nakon nekoliko godina u Njemačkoj. U redove novog premijerligaša su na posudbu iz bh. prvaka ljubuškog Izviđača stigli desno krilo Filip Bebek i golman Fran Majić. Ljubušak je i lijevo krilo Tomislav Ereš koji je posljednji angažman imao u Zrinjskom. Posljednji je u klub stigao povratnik u Čapljinu, srednji/lijevi bek Lovro Krešić, koji je prethodnih godina nastupao uglavnom u Norveškoj, ali i Iranu.

 – Krešić i Pervan su provjereni, klasni igrači koji će dobro odgovoriti na Premijer ligu, oni su nam ono što nam treba. Ljubušaci odlično rade, imamo jaku konkurenciju na pivotima i ti momci će nam biti prava pojačanja, govori trener Nikola Bartolović.

Nikola Bartolović

S ovim su Čapljinci uglavnom kompletirali tim, ali ne bi odbili još jednog kvalitetnog rukometaša.

 – Možda angažiramo još jednog ako ispadne neka kvalitetna opcija, iako smo trenutno kompletirani. Ne bi bilo loše dovesti još jednog ljevaka na vanjskoj poziciji, ali sretan sam s ekipom koju imamo. Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, raspolažemo s rosterom od 20 – 21 igrača, kaže Bartolović te dodaje:

 – Imamo zdravu  atmosferu u klubu što je najbitnija stvar. Igrači su dobra klapa iako su konkurencija jedan drugom.

Kondicijski trener Marinko Torbica je svoj prvi dio odradio između 20. srpnja kad su krenule pripreme do 2. kolovoza. Ponovno će jedan ciklus odraditi s ekipom od 28. kolovoza.

 – Pripreme idu odlično dosad i najbitnije je da ostanemo zdravo. Imamo jaku konkurenciju, to nije borba za prvih sedam, već za 16. Morat će svako zaslužiti svoje mjesto u ekipi, imat ćemo slatke muke jer svi odlično rade, istakao je Nikola Bartolović.

Izviđač u petak u Čapljini

Prvu pripremnu utakmicu će Čapljina odigrati protiv Izviđača u petak od 19 sati u svojoj dvorani.

 – Dobra prilika da vidimo gdje smo. Još smo teški jer smo tek ušli u rad s loptom, a ništa taktike nismo ni radili. Ali vidjet ćemo što nam fali i na čemu trebamo dalje raditi. Izviđač kao prvak države će biti pravi ispit, kazao je trener Čapljine.

Raspored utakmica

Čapljinci su nastojali ugovoriti jake prijateljske utakmice kako bi se testirali protiv ekipa kakve ih očekuju u Premijer ligi. Poslije Izviđača će igrati s Leotarom u Trebinju 18. kolovoza, a potom 26. kolovoza s istim protivnikom u Čapljini. Protiv Metkovića igraju između ova dva susreta, odnosno 23. kolovoza u Metkoviću. Posljednjeg vikenda ovog mjeseca je na rasporedu turnir u Gornjem Vakufu – Uskoplju gdje će zaigrati i Čapljinci. Start prvenstva u Premijer ligi još nije definiran.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]