DNEVNI RUKOMET

BENJAMIN BURIĆ: Najsretniji bih bio da na Euru dobijemo par rukometaša za budućnost

Nakon gotovo tromjesečne pauze zbog teške povrede zadnje lože jedan od najboljih golmana Bundeslige i rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, je opet ove sezone na visokom nivou forme.

Pokazuje to konstantno u dresu Flensburga igrajući najjača svjetska klupska natjecanja, Ligu prvaka i Bundesligu.

 – Zadovoljan sam, od početka sezone sam krenuo normalno igrati, povreda je skroz zacijeljena, iako još malo osjetim taj neki ožiljak koji je ostao. Sezona ide dobro kad je u pitanju moja osobna statistika, ali rezultati ekipe nisu po željama, kaže Benjamin.

Sudjelovao je i u posljednjoj akciji reprezentacije koja je u ponešto pomlađenom sastavu odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Mađarske u Budimpešti.

 – Dvije odlične utakmice su nam donijele dosta toga. Ne volim govoriti da smo izgubili, a dobro igrali, ali bitno je da su se momci koji su došli na okupljanje potpuno opustili i igrali najbolji rukomet što oni umiju, da nisu imali grča. To je najbolje što smo dobili u tih sedam dana, ističe Burić te o mladim igračima koji su dobili priliku dodaje:

 – Sigurno svi imaju talent, ali koja očekivanja ti momci imaju od svoje karijere i jesu li spremni da se mnogo toga odreknu da bi uspjeli, to ćemo vidjeti. Treba se mnogo raditi, a mi ne trebamo puno očekivati od tih mladih igrača, nego ih pustiti da se razviju pa da onda možda imamo neke koristi od njih. A potencijala sigurno ima.

Europsko prvenstvo se održava u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja 2022. godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu E koja će svoje utakmice igrati u Bratislavi, a protivnici su Španjolska, Švedska i Češka Republika. Naš tim će se opet okupiti krajem ovog mjeseca i početi pripreme za EP.

 – Iskreno smo u veoma teškoj grupi. Što bih najviše volio da dobijemo iz toga? Naravno da ćemo ići na rezultat, a to je jedna pobjeda, odnosno treće mjesto pa da imamo neke olakšice u baražu za SP. Ne trebamo ciljati da se plasiramo u drugi krug, već da ostavimo dobar utisak. Kad bi dobili dva – tri igrača za budućnost, ja bih bio najsretniji. Da se neki igrači pokažu, odu u jače klubove i lige – to bih najviše volio. A pričati o nekim rezultatima, da ćemo pobijediti Španjolsku ž ili Švedsku, nema smisla. Dakle to su moja tri cilja: dobro se predstaviti, dobiti dva – tri nova igrača i eventualno jedna pobjeda, zaključio je Benjamin Burić.

Problemi Flensburga

Flensburg u ovom trenutku nema rezultate kakve takav klub očekuje, a to je uvijek se boriti za prvo mjesto. Ipak tek smo u prvom dijelu sezone.

 – Prati nas maler sve vrijeme, korona, povrede… Nadam se da ćemo u drugoj polusezoni više pokazati. Ipak imamo dovoljno utakmica pred sobom da to napravimo. Povrede su najveći problem, konstantno imamo 6-7 igrača van stroja, i to top igrača. Pa onda zadnjih nekoliko utakmica igramo bez oba trenera. Imali smo baš puno pehova, ali nadam se da će se svi vratiti u onom najbitnijem dijelom sezone, kazao je Benjamin.

Bez nepoznanica na Euru

U Flensburgu je nekoliko reprezentativaca Švedske, Benjaminovih suigrača protiv kojih će igrati i na Euru.

 – Nisam pričao s kolegama iz Švedske o toj utakmici. Poznajem i ostale selekcije jako dobro, svi oni nastupaju u Ligi prvaka, s Češkom smo igrali kvalifikacije. Nema tu nikakvih nepoznanica za kompletnu našu ekipu.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]