DNEVNI Vijesti iz svijeta

Biden o Zelenskom: ‘Mislio je da pretjerujem kad sam mu govorio da će Rusi napasti Ukrajinu, nije me htio slušati‘

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski “nije htio čuti” američka upozorenja uoči invazije Rusije na njegovu zemlju.

“Ništa slično se nije dogodilo od Drugog svjetskog rata i mnogi su mislili da pretjerujem” kada sam govorio o ruskom napadu na Ukrajinu, prije nego je počeo, rekao je Biden na prijemu u Los Angelesu, na kojem su se skupljala sredstva za Demokratsku stranku.

“Ali znao sam da imamo informacije u tom smislu. (Ruski predsjednik VladimirPutin će prijeći granicu. Nije bilo sumnje, ali Zelenski nije htio čuti”, rekao je Biden novinarima.

Sjedinjene Države počele su upozoravati o pripremama za invaziju na Ukrajinu puno prije nego je ruski predsjednik 24. veljače objavio “posebnu operaciju”, piše France presse.

Ta upozorenja izazvala su nevjericu pa čak i kritike kod nekih europskih saveznika, koji su tada smatrali da su Sjedinjene Države pretjeruju.

VEZANO

‘Zelenski nije ni blizu milijardera, težak je maksimalno 20 milijuna dolara’

urednik

‘Moguće je da je Putin i pred porazom, ali to i nije tako dobra vijest. A usput, dok svijet gleda Kijev, on ostvaruje važan cilj‘

urednik

Rusko cjepivo…

urednik