DNEVNI OSTALI SPORTOVI

Borba Čarapine i Horvata za europsku titulu

Mostar će u subotu, 16. srpnja biti središte Europe u muaythai sportu jer Klub tajlandskog boxa – Muaythai Ludvig Pavlović po odobrenju Saveza tajlandskog boksa muaythai u BiH je organizator  sportske priredbe u borilačkom muaythai sportu pod nazivom European Muaythai Title Mostar 2022.

Priredbu je licencirala i verificirala WMC World Muaythai Council – Svjetsko Muaythai Vijeće sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu. Ova međunarodna sportska institucija je zajedno sa IFMA organizacijom na Tajlandu, članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a muaythai sport je postao zaseban borilački sport na listi olimpijskih sportova od 2021 godine.

Bosna i Hercegovina je zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni dobila domaćinstvo borilačke priredbe i meča za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86.17 kg.

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat. Radi se o dvojici izuzetno uspješnih i renomiranih boraca. Ivan je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a Marin je višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca su ostvarivala jako zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni te osvajali medalje zlatnog sjaja na međunarodnim nastupima. Svoje znanje oba borca su kovali u Tajlandu kod najvećih majstora ovog sporta, a valja istaći da su obojica instruktori muaythai sporta. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba BAD SHADOVS i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

U športskom dijelu večeri u amaterskom dijelu gledat ćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne gore. U večernjem sportskom profesionalnom dijelu priredbe u super fight mečevima gledat ćemo zaista vrhunske borce i odlične borbe. U prvom superfight meču rukavice će ukrstiti četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banja Luke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Travničan Ermin Lugan. U glavnom superfight meču u susretu superteškaša snage u ringu će odmjeriti reprezentativac  i prvak Bosne i Hercegovine Danijel Bartulović i reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić. R.Š.

Tri sata programa

Ova sportska manifestacija dat će poseban povijesni pečat muaythai sporta u Bosni i Hercegovini i gradu Mostaru. Bosna i Hercegovina  i grad Mostar su već drugi put za redom dobili domaćinstvo meča za europsku titulu, a sama činjenica da se  za nju bori reprezentativac Bosne i Hercegovine Mostarac Marin Čarapina govori kolika je važnost ove sportske priče. Cjelokupan program ovog športsko glazbenog projekta zaslužuje epitet spektakla u svakom smislu. Imat će više od tri sata programa nabijenog eksplozijom svjetla, zvuka, glazbe i neizvjesnih borbi u amaterskom i profesionalnom muaythai sportu sa šećerom na kraju kada će uslijediti borba za europsku profesionalnu titulu.