DNEVNI KOŠARKA

BORIS SPASOJEVIĆ: Nema razloga da prvenstvo ne počne 8. listopada

Oprečne informacije dolaze iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kad je u pitanju početak prvenstva Bosne i Hercegovine za muškarce i žene.

Prema riječima glavnog tajnika KS-a BiH, Amera Čolana, kojeg smo kontaktirali dok boravi u Sydneyu kao dio delegacije naše ženske reprezentacije, “trenutno je fokus na reprezentaciji, dok o prvenstvu nema nikakvih informacija”.

Mn: Nekompletan UO

Poznato je da su Mirza Teletović i Feđa Jovanović napustili Upravni odbor KS-a BiH zbog čega se u ovom trenutku odluke ne mogu donositi.

 – Odluke koje se odnose na prošlo prvenstvo su na snazi i one će se iskoristiti i poslati prema klubovima. Treba se sazvati Skupština KS-a BiH kako bi se imenovala nova dva člana, ali to sve kasni, rekao je Amer Čolan te napomenuo da je za ovaj dio prava adresa predsjednik UO-a KS-a BiH, Boris Spasojević “koji treba pokrenuti stvari”.

Kontaktirali smo Spasojevića, i po njegovim riječima prvenstvo za muškarce bi sigurno trebalo početi 8. listopada, a za žene 15. listopada, te da on u svemu ne vidi nikakve probleme.

 – Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora konstatirali smo da bi prvenstvo BiH za muškarce trebalo da počne 8. listopada, a za žene 15. listopada. Ta sjednica je održana početkom kolovoza. Međutim mi smo zakazali Skupštinu KS-a BiH, koja nije održana u protekle 4 godine, iako je po Statutu trebala da se održava svake godine. Očekujemo da ćemo na Skupštini koja je zakazana za 1. listopada u hotelu Hills (Sarajevo) izabrati nove članove Skupštine i nove članove Upravnog odbora jer postojećem UO ističe mandat 1. listopada, govori Boris Spasojević te dodaje:

 – Odmah poslije toga bi taj UO trebao sjesti i donijeti odluke o početku prvenstva, izboru povjerenika lige, početku natjecanja itd.

Mn: Nema neizvjesnosti

Po njemu novi UO bi samo trebao potvrditi odluke ranijeg Upravnog odbora.

 – Mislim da nema razloga da novi Upravni odbor ne potvrdi odluku prijašnjeg UO da početak prvenstava bude 8. odnosno 15. listopada. Mislim da klubovi nisu u neizvjesnosti, oni to znaju od ranije, i koliko znam, planirali su svoje pripreme prema tim terminima. Tako da mislim da je sve poznato od ranije, ali se taj termin treba još potvrditi. Stari termin vrijedi dok UO ne donese novi, ali ako – ne znam zbog kakvih viših ciljeva – ne bude izabran UO, održat će se odluka o starom terminu i nema razloga da prvenstvo ne počne, zaključio je Boris Spasojević. Er.B.

Kralj je povjerenik

Spasojević kaže da su klubovi dužni da potvrde sudjelovanje u prvenstvu koje bi trebalo imati 13 klubova plus Igokeu koja se uključuje u Ligi za prvaka.

 – Format natjecanja se zna, a izabrali smo i povjerenika lige Dragana Kralja iz Trebinja koji će samo trebati biti potvrđen. Stari UO ga je izabrao, i mislim da novi treba to samo potvrditi. To ide po principu rotacije i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih velikih odstupanja, smatra Spasojević.