DNEVNI

Carlson i Gimeno pobjednici Red Bull Cliff Divin

MOSTAR, 9. rujna (FENA) – Kanađanka Molly Carlson i Španjolac Carlos Gimeno upisali su u Mostaru svoje prve pobjede u okviru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva u visinskim skokovima.

Trodnevno natjecanja kulminiralo je velikim finalem u subotu. Natjecanje u ženskoj konkurenciji donijelo je mnogo uzbuđenja i preokreta. Australka Rhiannan Iffland, koja je važila za prvu favoritkinju, imala je priliku da pobjedom osigura sedmu uzastopni naslov.

Sjajnim skokom u trećoj seriji preuzela je vodstvo, ali se Carlson u četvrtoj seriji vratila fantastičnim četvorostrukim saltom s pola vijka u pregibu, za koji je od sudaca dobila desetku i dva puta po 9,5.

Tako je Carlson upisala svoju prvu pobjedu na Starom mostu, Iffland je završila na drugom mjestu i za pobjedu naslova morat će pričekati posljednju stanicu sezone u Aucklandu. Treća pozicija pripala je Amerikanki Eleanor Smart.

U muškoj konkurenciji Rumunj Catalin Preda vodio je nakon dva dana natjecanja, ali je do pobjede došao Carlos Gimeno, skakač koji nastupa s pozivnicom, zahvaljujući fantastičnim skokovima u subotu. Predi je bio drugi, a treći bio Britanac Aidan Heslop.

Rumunj Constantin Popović, prošlogodišnji pobjednik na Starom mostu, također je imao priliku pobjedom osigurati naslov, ali i on će ipak morati da pričeka posljednje natjecanje.

Iduća destinacija Red Bull Cliff Diving prvenstva je Auckland na Novom Zelandu, gdje će 19. studenoga na završnoj stanici sezone biti okrunjen novi prvak i prvakinja.