DNEVNI RUKOMET

Čolina: Jedva čekamo subotu

U ljubuškom Izviđaču kao domaćinu završnice Kupa Bosne i Hercegovine sa dosta optimizma dočekuju rukometne okršaje na rasporedu predstojeće subote i nedjelje.

Isti vikend se u Ljubuškom održava Ljubuški Outdoor Festival sa velikim brojem sudionika u trkačkim, biciklističkim i paragliding disciplinama, što je donekle utjecalo i na organizaciju završnice rukometnog Kupa BiH.

 – Sve ekipe sudionice Kupa će biti smještene u Međugorju zbog održavanja Ljubuški Outdoor Festivala, ali to nam nije krivo, nego upravo suprotno i želimo sve najbolje sudionicima festivala sporta. Čak i naša druga ekipa će sudjelovati na LJOF-u, rekao je voditelj momčadi Nedan Zovak.

Trener Toni Čolina je tempirao formu igrača za Kup BiH gdje Skauti imaju odličnu priliku sezonu završiti sa osvojenom titulom. Klub je ljeta 2021. prošao kroz velike igračke promjene. Podizanje nove ekipe kroz prvenstvo do nivoa da se bore za titulu je još jedan veliki uspjeh izvrsne rukometne škole Izviđača.

 – Izborili smo nastup u Europi sa trećim mjestom u prvenstvu i imamo priliku da se natječemo na Final Fouru Kupa. Jedva čekamo subotu i da igramo opet protiv Borca kojem čestitam na osvojenoj tituli, ali volio bih da nam sačuvaju taj pehar do dogodine, kazao je Čolina.

Izviđač je u prvenstvo kroz posljednji period nanizao osam pobjeda i jedan remi što im svakako pruža puno samopouzdanja, a dodatna snaga su domaći teren i publika. Prije mjesec dana su savladali i Borac (36:29), što im ukupno nameće ulogu favorita.

 – Pokazali smo odličnu igru u pobjedi protiv Borca. Uspjeli smo ih uvući u svoj mlin, ali ovo je totalno druga priča, moramo postaviti nove ciljeve za subotu i nadam se da ćemo uz podršku publike uspjeti pobijediti Borac te kupiti sebi mjesto za nedjeljno finale, rekao je Toni Čolina. Er.B.

POLUFINALE

Izviđač – Borac          sub., 17.00

Sloboda – Sloga (GV-U)       sub., 20.00

FINALE

Nedjelja          17.00