DNEVNI NOGOMET

ĆORIĆ: Puno je prostora za napredak, ali treba biti strpljiv

U sklopu priprema za sezonu u Premijer ligi gabelski GOŠK je prvu test utakmicu odigrao s Posušjem u Gabeli na stadionu Perica Pavlović, a rezultat je bio 2:1 za domaćine.

Nikola Mandić je postavio 1:0 za Posušje nakon prvih 45 minuta, da bi GOŠK preokrenuo s dva pogotka iz slobodnih udaraca. Strijelci su bili Luka Nižić i Dejan Zarić.

 – Rezultat je stvarno bio u drugom planu, nije primaran u ovom dijelu. Ne gledam na rezultat, koliko mi je bitno da momci prije svega pokažu želju. Imali smo dosta novih igrača na terenu i trebat će vremena da se upoznaju i kliknu, tako da kažem. Oni stvarno dobro rade i to me najviše veseli. Puno je prostora za napredak, ali treba biti strpljiv. Kako vrijeme bude odmicalo, biće sve bolje, a biće i oscilacija, što je normalno, kazao je trener GOŠK-a Denis Ćorić i dodao:

 – Utakmica je bila korektna i lijepa za gledati, a pokazala puno toga u obje ekipe. Prijateljske su utakmice da probamo i vidimo s čim raspolažemo. Tek je deset dana iza nas, nije to samo u dugme uprijeti, i sigurno je da nam treba vremena.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Čak deset novih igrača je probao Ćorić po prvi put i sigurno je da će tim igračima trebati dosta vremena da se uklope u tim.

 – U drugom dijelu je veći dio ekipe na terenu bio od igrača koji su nastupali prošle sezone i vidi se automatizam u igri. Bilo je dobrih, ali i loših stvari, što je sasvim normalno. Izmiješali smo ekipu u oba poluvremena. Htio sam da momci vide što tražim, shvate moju ideju u igri, jer jedno je trening, a drugo utakmica, govori trener GOŠK-a.

Tri – četiri igrača su na probi.

 – Nekoliko igrača je skrenulo pozornost na sebe pa ćemo ih ostaviti i dalje u trenažnom procesu i vidjeti dalje što i kako.

Ekipa ide na Kupres u srijedu, a ostat će deset dana i odigrati dvije utakmice sa Tuzla Cityjem 9. srpnja i Veležom 13. srpnja.

 – Pripreme u Kupresu će nam dobro doći da se igrači još dosta zbliže, zaključio je Denis Ćorić.

Stigla još dvojica

GOŠK je na ranije pristiglih devet igrača doveo još dvojicu. To su veznjak Marko Musulin (23 godine) koji dolazi iz Croatije Zmijavci i stoper Vasilije Radenović (29) iz Petrovca (Crna Gora). Muslin je već imao priliku igrati predstaviti se protiv Posušja. GOŠK-u još trebaju desni bočni i krilo.

 – Tu treba biti strpljiv i nadam se da ćemo pogoditi sa ta još dva – tri igrača, a nećemo sigurno srljati. Svi znamo što nam je cilj, opstanak u Premijer ligi, i tako ćemo se postavljati te probati sastaviti svoju ekipu, naglasio je Ćorić.

Manjak natjecateljskog ritma

Ekipa je u pripremi od 22. srpnja.

 – Igrači su na pripreme stigli u fizički dosta korektnom stanju, ali je evidentno kod par igrača da nisu imali natjecateljski ritam i trebat će vremena da ih se podigne postupno – da ne bi došlo do ozljeda. Radi se o dosta kvalitetnim igračima, ali će trebati vremena da uhvate ritam, izjavio je Ćorić.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]