DNEVNI NOGOMET

ĆORIĆ: Treba nam još pet igrača, ali kvalitete koja će donijeti prevagu

Prvi test je s Posušjem 1. srpnja

Gabelski GOŠK je u četvrtak popodne po hercegovačkoj vrućini započeo prozivkom i prvim treningom svoju premijerligašku kampanju.

Trener Denis Ćorić je na prvom treningu na raspolaganju imao 26 nogometaša, od toga je devet onih koji su činili prvi dio tima prošle vrlo uspješne prvoligaške sezone u kojoj su bili dominantni prvak, te šest pridošlica.

 – Među ostalima su igrači iz omladinske škole i igrači koji su na probi, teren je za njih jedino mjerilo, pa ćemo vidjeti. Pripremna utakmica sa Posušjem 1. srpnja će donijeti neke odgovore. Odazvali su se igrači s kojima smo dosad napravili dogovor, ostale ćemo dogovarati u hodu. I dalje razgovaramo sa drugima i u roku sedam – osam dana očekujemo da će pet – šest kvalitetnih igrača pristupiti GOŠK-u. Nadam se da ćemo po odlasku na pripreme na Kupres kompletirati ekipu, rekao je trener GOŠK-a Denis Ćorić.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

On još očekuje igrače koji će donijeti razliku u kvaliteti Gabeljanima.

 – Na desnoj strani nam treba igrač, zatim jedan stoper, krilo i jedna „desetka“, razigravač, ali kvalitete koja će nam donijeti prevagu. To nije lako dobiti, ali razgovaramo i nadam se da ćemo ubrzo složiti ekipu, kaže Ćorić.

Do ponedjeljka će ekipa raditi jednom dnevno, od ponedjeljka dva puta dnevno do 5. srpnja kad putuju na Kupres.

 – Nećemo se lagati, naravno da je velika razlika između Prve lige FBiH i Premijer lige, ali s kvalitetnim pojačanjima, u skladu s mogućnostima kluba koji se trudi dovesti što kvalitetnije, nadam se da možemo parirati. Sa spojem mladih igrača i pojačanja vjerujem da možemo ispuniti svoje ciljeve, a to je opstanak u ligi, zaključio je Denis Ćorić.

Dogovorene su tri pripreme utakmice sa egzaktnim terminima, a to su Posušje 1. srpnja, Tuzla City 9. srpnja i Velež 13. srpnja. U planu je i meč sa Kruševom. Po povratku sa priprema na Kupresu sastav trenera Denisa Ćorića će odigrati još nekoliko test utakmica, kao i generalnu probu prije starta prvenstva u Premijer ligi 30. srpnja.

Karakter igrača na prvom mjestu

Sportski direktor Damir Obad ističe da se u GOŠK-u prilikom biranja novih igrača prvenstveno vode njihovim karakterom.

 – Detaljno smo analizirali dovedene igrače, prvo smo provjerili njihov karakter i saznali da su super u svlačionici, što nam je najbitnije. Imamo dosta mladih igrača i htjeli smo da oni sa svojim iskustvom daju drugu dimenziju našim momcima. Mislim da smo pogodili što se tiče te strane. Nekima je prvi put da igraju PL i trebat će im vremena da se adaptiraju, a vjerujemo da će se potvrditi i kao pojačanja. Na ovome ne mislimo stati, u pregovorima smo s još nekoliko igrača i nadamo se da ćemo to uskoro završiti. Svakodnevno se nudi puno igrača i sve ne uspijemo ni provjeriti, izjavio je Obad.

O strancima u PL

Izvršni odbor NS-a BiH je prije nekoliko dana donio odluku prema kojoj se u sljedećoj sezoni Premijer lige igrači s prostora bivše države (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Sjeverna Makedonija – izuzev Kosova) neće smatrati strancima. Neki odluku smatraju diskriminatornom, drugi gledaju na nju pozitivno. Komentirao ju je i trener GOŠK-a.

 – Podržavam tu odluku jer će se dignuti kvaliteta Premijer lige, što je i cilj. Kad se digne kvaliteta PL, onda će tako biti i sa ostalim ligama. Bar ja tako mislim, možda griješim, ali apsolutno podržavam to, izjavio je Ćorić.

S druge strane sportski direktor GOŠK-a, Damir Obad, smatra da bi to moglo donijeti i problem razvoja domaćih mladih igrača.

 – Po meni bi možda trebalo samo da su ostavili pravilo da dva mlada igrača iz BiH moraju početi utakmicu, ako ne i tri. Ovako mora startati samo jedan i time bi mogli „ugušiti“ njihov razvoj. S druge strane liga bi trebala biti kvalitetnija, smatra Obad.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]