DNEVNI Politika

Čovićev HDZ: Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara štitio je Daytonski mirovni sporazum, sankcije isforsirane

HDZ BiH kao politička stranka uvijek je predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Uatava i svih temelja BiH. Stoga izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, osobito zbog navedenih razloga.

Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma. Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa.

Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH.

HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

VEZANO

Europski parlament pozvao Europsko vijeće da uvede sankcije Dodiku

urednik

Čavara kaže da suci Ustavnog suda FBiH nisu imenovani jer nema političkog dogovora

urednik

Pukla ‘veza’ Marinka Čavare i Suzane Krišto

urednik