DNEVNI Politika

Cvitanović: Ne postoji vjerojatnost terorističkog napada u BiH

Ilija Cvitanović (HDZ 1990.), predsjednik parlamentarnog Povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e BiH, ocijenio je za N1 da u BiH u ovom trenutku ne postoji vjerojatnost izvršenja terorističkog napada bilo koje vrste.

– Želim naglasiti da je OSA BiH raspolagala svim podacima o Adnanu Ćatiću. Pratila je njegovo kretanje, dočekala ga u zračnoj luci, privela ga i predala SIPA-i. Na Tužiteljstvu je da utvrdi njegovu odgovornost jer je bio pripadnik ISIL-a. Otišao je kao državljanin BiH na strana ratišta i kao takav treba odgovarati, poručio je Cvitanović te je istaknuo da OSA nadzire sve one koji su otišli iz BiH i koji se žele vratiti u BiH, a bili su dio ISIL-a i išli su na strana ratišta.

– Proći će proceduru kako zakon nalaže, kaže Cvitanović i ističe da službe rade svoj posao i da im se mora vjerovati.

– Nemamo pravo dizati tenzije, iskrivljavati teze i situaciju u BiH prikazivati radikalnijom no što jest u ovom trenutku. Vjerujmo institucijama, institucije to sve prate i nadziru. Budući da smo u pripremi državnog proračuna, nadam se da će svi uvidjeti značaj OSA-e BiH i toga kako ta Agencija radi svoj posao. Očekujem od sviju i nadam se da će prihvatiti povećanje proračuna za OSA-u s obzirom na sva događanja u svijetu i implikacije tih događanja na BiH, rekao je Cvitanović.

VEZANO

Ilija Cvitanović: Nastojanja NSRS-a izraz jednostrane volje i čin grubog nasrtaja na institucije BiH

urednik

HNŽ: Nova vlada idućeg tjedna!

urednik

ODNOSI DVA HDZ-a: Devedesetka prikočila, odluka tek na proljeće

urednik