DNEVNI OSTALI SPORTOVI

DAJANA BOŠKOVIĆ: Ako sve bude u redu, sigurna sam da ćemo se kvalificirati na EP

Deset dana priprema je iza ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se okupila u Ilijašu 29. srpnja.

Zmajice su trebale početi pripreme 20. srpnja, potom dva dana kasnije pa 25. srpnja, ali su na kraju krenule 29. srpnja. Uzrok su očito financijski problemi na koje su se žalili i iz Odbojkaškog saveza BiH.

 – Imamo dvadeset dana priprema što je jako malo za ovaj vid natjecanja, ali što možemo…. Bile smo u Ilijašu četiri dana nakon čega je uslijedio turnir u Sjevernoj Makedoniji, zatim idu dvije prijateljske utakmice s Crnom Gorom, govori Dajana Bošković.

Ona je morala rješavati papirologiju za svoj sljedeći klupski angažman u kineskom Šencenu pa je propustila dio priprema u Sjevernoj Makedoniji. Tijek priprema je neizvjestan jer se sve rješava u hodu.

Kratke pripreme

Pozitivna stvar je da djevojke u ovim pripremama imaju više prijateljskih utakmica nego inače.

 – Kad smo trebale igrati Zlatnu ligu nismo imale nijednu pripremnu utakmicu. Sad će biti drukčije, međutim i dalje stojim iza toga da je 20 dana pripreme za ovaj vid natjecanja jako malo. Morale smo već treći dan priprema, a poslije duže pauze, početi skakati jer nas čekaju test utakmice, tako da je priprema bila jako kratka. Ali to je nešto na što smo navikle jer već dugi niz godina imamo te financijske probleme. Država nikako da to vidi i pomogne nam, priča Bošković.

Sigurna u plasman

Ona je optimist kad je u pitanju borba za poziciju na Europskom prvenstvu. Svoje drugo EP će najbolje bh. odbojkašice juriti u grupi F kvalifikacija preko Švicarske, Grčke i Norveške. Dva najbolja tima iz grupe idu na EP. Prva utakmica je na rasporedu 20./21. kolovoza u gostima protiv Norveške. Posljednja utakmica kvalifikacija je na rasporedu 10./11. rujna protiv Norveške. EP će se igrati 2023. u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj.

 – Iskreno, ekipe Norveške i Švicarske ne poznajem, dok za Grčku znam da je jako dobra reprezentacija. Iako ove dvije selekcije ne poznajem, mislim da nikoga ne smijemo podcjenjivati. Mi ćemo uvijek dati svoj maksimum protiv bilo koje od te tri selekcije. Mislim da je sve do nas i naše igre. Protivnik ne treba da nas zanima, nego samo naša strana mreže. Ako sve bude u redu, ja sam sigurna da ćemo se mi kvalificirati na ovo Europsko prvenstvo, zaključila je Dajana Bošković.

Imamo zamjene

Igrački kadar prolazi kroz dosta promjena jer ekipi nedostaju Edina Begić koja je povrijeđena, Edina Selimović koja se nije odazvala iz privatnih razloga, te Iman Isanović i Jelena Mlađenović koje će izostati zbog klupskih obveza.

 – Malo smo oslabljene na poziciji primača, ali imamo mlađe perspektivne igračice koje se nadam da ih mogu zamijeniti. Mi iskusnije igračice ćemo im nastojati pomoći i mislim da će sve biti dobro, kaže Dajana.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]